BIZIT plus

LG je napravio nove zakrivljene OLED ekrane

LG Display predstaviće u januaru na CES 2022, dva fleksibilna OLED modela, pod pretpostavkom da pandemija neće uticati na sajam.

PCPress.rs Image

Virtual Ride

Prvi je stacionarni bicikl „Virtual Ride“. Poseduje tri vertikalna OLED ekrana od 55 inča koji čine jedan neprekidni ekran ispred i iznad vozača. Najgornji panel ima radijus zakrivljenosti od 500R. Prema LG Display-u, to je najekstremnija zakrivljenost među velikim ekranima do sada.

PCPress.rs Image

Media Chair

Drugi koncept je „Media Chair“. To je ustvari fotelja sa 55-inčnim OLED televizorom pričvršćenim na njega. Zakrivljenost od 1500R, za koju LG kaže da je idealna za upotrebu kao u ovom slučaju. Takođe uključuje OLED tehnologiju kompanije Cinematic Sound, koja omogućava ekranu da stvara zvuk bez spoljnih zvučnika. Na kraju, ekran može da se menja između portrait i landscape orijentacije pritiskom na dugme koje se nalazi na naslonu za ruke stolice.

PCPress.rs Image

Pomenuti sajam izgleda kao neki svet iz budućnosti. Onda shvatimo da je sve to ipak stvarnost, tako što se vrlo brzo sa tim proizvodima upoznamo u realnoj primeni. Novi koncepti se samo prikaz toga koliko je tehnologija ekrana kompanije LG napredovala poslednjih godina.

Pročitajte i:  Kompanija LG strateški investira u robotiku

Izvor: Engadget

Facebook komentari: