BIZIT 2022

LG predstavio WebOS Smart TV platformu

Kompanija LG predstavila je najnoviju Smart TV platformu tokom nedavno održanog Međunarodnog sajma potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu.

LG webOS_Fotografija 1Novi operativni sistem donosi interfejs koji omogućava jednostavno korišćenje i osvežavajuće korisničko iskustvo, dok ujedno omogućava developerima da na veoma lak način kreiraju aplikacije koje dodatno doprinose kompatibilnosti LG Smart televizora i ostalih uređaja, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Korisnici će moći da biraju između klasičnog TV i Smart TV sadržaja, kao i sadržaja na eksternim uređajima bez potrebe da se vraćaju na Home meni. WebOS takođe omogućava istovremeno prikazivanje različitog sadržaja, bilo da je u pitanju televizijski program, igranje video igara ili pretraživanje interneta. Osim toga, zahvaljujući  opciji Live Menu, korisnik nesmetano može pristupiti informaciji o kanalu, pretrazi i različitim opcijama za vreme gledanja TV programa.

„Lepota webOS operativnog sistema sastoji se u slobodi i neverovatnoj jednostavnosti koju omogućava korisniku. Uvereni smo da će korisnici stoga uživati u navigaciji i istraživanju najrazličitijeg sadržaja koji pruža webOS platforma“, izjavio je In-kyu Lee, viši potpredsednik i šef odeljenja za televizore u okviru kompanije LG Electronics Home Entertainment.

Pročitajte i:  LG planira da predstavi OLED panele dijagonale 20"

Nova webOS platforma biće uvedena u više od 70 odsto LG Smart televizora tokom 2014. godine.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

One thought on “LG predstavio WebOS Smart TV platformu

  • 14. January 2014. at 13:19
    Permalink

    Zašto ne pišete o načinu na koji LG prikuplja podatke o korisnicima svojih Smart TV uređaja?

Comments are closed.