LG restruktuira svoj TV biznis

LG Electronic će izmestiti proizvodnju određenih modela televizora iz Južne Koreje u Indoneziju. To je samo deo njihovog globalnog procesa restruktuiranja, kako bi se povećala efikasnost operacija unutar kompanije.

PCPress.rs Image

Selidbe i gašenja

Selidba se odnosi na dve, od ukupno šest proizvodnih linija, a ona će omogućiti bolje snabdevanje potrošača u Aziji i Australiji. Postojeća kompanija u Indoneziji će zbog toga imati povećanu proizvodnju za 50 procenata. Evropske potrošače će, kao i do sada, snabdevati fabrika iz Poljske, dok će se proizvodnja za Severnu Ameriku i dalje obavljati u Meksiku.

Iz LG-a naglašavaju da ovo restruktuiranje nije indukovano nedavnim gašenjem pojedinih proizvodnih linija usled pandemije COVID-19, već njihovim strateškim planovima da diversifikuju proizvodnju. Kompanija je, inače, u poslednjih godinu dana ostvarila povećanje profita od 31.7 procenata u odnosu na isti period prošle godine. Međutim, očekuje se da će se u drugom kvartalu ove godine desiti značajan pad, usled evidentnog smanjenja potražnje za TV uređajima.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
Pročitajte i:  LG Digital Signage: Maksimum produktivnosti, ali i elegancije
SBB

Tagovi: , , , ,