ERP 2024

Procureo izvorni kod za originalni Xbox

Originalni Xbox privlačio je modere jer je bio prva konzola sa hard diskom, što je olakšalo instalaciju neoficijelnog softvera i piratskih igara. Sada će entuzijasti dobiti novu priliku da se poigraju sa ovom konzolom iz 2002. godine, jer se na Internetu pojavio izvorni kod oficijalnog Xbox OS-a. Osim samog kernela, dostupni su Xbox Dev kit, emulatori, razvojno okruženje, kao i kompletna dokumentacija. PCPress.rs Image

Upotreba ilegalna, ali potencijalno korisna

Ovakva količina i sastav informacija omogućava developerima da kreiraju neoficijelne projekte zasnovane na originalnom Xbox OS-u. Iako je upotreba ovog koda ilegalna, jer može da se iskoristi za kreiranje emulatora, povratne informacije koje Microsoft može da dobije, mogu da se iskoriste za kreiranje boljih verzija oficijelnog softvera za konzole. Trenutna situacija sa emulatorima je takva da tek mali procenat igara za prvu Xbox konzolu može glatko i bez problema da radi na njima. Sa druge strane, i dalje postoji velika populacija igrača koji na ovaj način žele da igraju stare igre pravljene za konzole koje su odavno prevaziđene.

Pročitajte i:  Microsoft konačno donosi podršku za tastature i miševe za Xbox Cloud Gaming naslove

Pored toga, na Internetu se pojavila i jedna od ranih verzija izvornog koda za Windows NT 3.5. U tom paketu nalazi se sve što je potrebno za razumevanje načina na koji ovaj sistem funkcioniše. Ovaj OS je objavljen 1994. godine, ali je vrlo brzo zamenjen sa Windows NT 3.51 verzijom.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,