BIZIT 23

Limundo: Primer moderne e-kupovine

Internet trgovina je u velikom zamahu, što se može videti po velikom porastu popularnosti sajtova za online kupoprodaju. Jedan od najboljih primera odličnog poslovanje je Limundo – ovogodišnji dobitnik nagrade TOP 50 u kategoriji e-komerc.

PCPress.rs Image

Elektronska trgovina se razvija velikom brzinom, koja budno prati razvoj tehnologija. Sa porastom mogućnosti online kupovine, porasli su i zahtevi korisnika. Tako se sada traži ne samo najbolja cena već i jasan korisnički interfejs, pouzdanost usluge i brzina isporuke. Sa razvojem online usluga menjaju se i navike potrošača.

E-komerc je budućnost trgovanja

Prognozira se da će u narednih par godina online trgovina imati promet od 5 biliona dolara, što je zaista fascinantna suma. Uticaj online kupovine je toliko značajan da su nekada neprikosnoveni trgovinski lanci počeli da zatvaraju svoje prodavnice. Čak su i veliki praznici kupovine poput Black Friday u Americi ili Boxing Day u Velikoj Britaniji sve više fokusirani na online.

Mnogo je razloga zašto je to tako, ali postaje sve jasnije da je e-komerc budućnost trgovanja. To su prepoznali i domaći privrednici kreirajući domaće tržište internet trgovine. Po ugledu na svetske e-komerc lidere kao što su Amazon, eBay ili Alibaba razvijali su se i domaći portali za trgovinu. Na ovaj način smo dobili veoma razvijenu “domaću scenu” koja svakom godinom uzima sve veći udeo na tržištu.

Pročitajte i:  Originalni, neotvoren 4 GB iPhone, prodat za rekordnu sumu novca

PC Press je svestan značaja modernog poslovanja zbog čega je izbor za najbolje e-komerc rešenje možda i najvažniji segment TOP 50 izbora. Ovogodišnji pobednik u ovoj kategoriji je Limundo – koji je svojim modernim pristupom trgovini obeležio e-komerc tržište Srbije u 2018. godini.

Limundograd – primer uspešnog startupa u Srbiji

LimundoGrad je jedan od prvih srpskih start-up kompanija, a možda i jedina koja uspešno posluje preko dekadu. Podsetimo da je aukcijski sajt Limundo pokrenut je u maju 2006. godine i predstavlja možda i najveći srpski e-commerce brend. Zahvaljujući višestruko nagrađivanom radu sajta Limundo, ali i Kupindo i Oglasindo, kompanija LimundoGrad se pozicionirala u samom vrhu kada je e-poslovanje u pitanju.

Koliko je Limundo popularan govori podatak da se na svakih 19 sekundi izvrši jedna kupovina. To je snažan podstrek za kompaniju da konstantno unapređuje procese i omogućava članovima Limundo zajednice da imaju sve veći broj benefita.

Možda i najvažnija pogodnost kupovine preko Limunda je sigurnost. Naime, sajt kroz Limundo zaštitu garantuje povraćaj novca do 20.000 dinara ako kupac nije dobio plaćeni predmet. Na ovaj način Limundo kao posrednik nudi dodatnu sigurnost pri kupovini, što je jedinstvena ponuda na tržištu.

Pročitajte i:  Da li razmišljate kao Bezos?

Kroz konstantno unapređivanje Limundo usluga korisnicima je omogućeno da dođu do značajne zarade kroz sistem aukcije koji garantuje maksimalnu zaradu u odnosu na potražnju.

PCPress.rs Image

Značajne novine u poslovanju Limundo sajta

Jedan od najvećih benefita je svakako ukidanje provizija za pokretanje aukcija na Limundo sajtu. Sada je trgovina na sajtu još povoljnija, pa je tako provizija za uspešnu prodaju ograničena na 500 dinara, bez obzira na početnu i dostignutu cenu aukcije.

Ove olakšavajuće promene u cenovniku znače da sada svi imaju mogućnost da, bez početnih ulaganja, ponude i prodaju stvari koje im više nisu potrebne ili da zarade džeparac, pa čak i da pokrenu onlajn biznis“, ističu iz kompanije LimundoGrad naglasivši da na novine u cenovniku uvek utiče socijalna i tržišna situacija u našoj zemlji.

Svakako treba pohvaliti i humanitarnu stranu Limunda, gde se često sprovode aukcije humanitarnog karaktera. U partnerstvu sa ljudima dobre volje, oglašavaju se predmeti na aukciji, a sakupljeni novac donira. To je samo još jedan dokaz da e-komerc i moderne tehnologije pomažu u povezivanju ljudi, i to ne samo radi profita.

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , ,