PC Press Studio

LinkedIn imitira Facebook sa svojim biznis orijentisanim reakcijama

Ne, LinkedIn nije odustao od svog cilja da prati trendove kao i ostale društvene mreže. Poslovna društvena mreža usmerena ka karijeri uvodi opciju „Reakcije“ koje se ne ponašaju tako suptilno poput Facebook-ovih, samo s izrazito poslovnim karakterom.

PCPress.rs Image

Pored lajkovanja i reakcije „loving“, na postove možete da iskoristite „celebrate“ kako biste nekoga pohvalili za novi posao, „insightful“ kada smatrate da je nešto mudro napisano  i „curious“ kada vas navedu na razmišljanje. Nije iznenađujuće što ne postoje potencijalno negativne reakcije, jer ne možemo da zamislimo kolegu koji će dobro reagovati ako od nekoga dobije reakciju smeha na njegovu značajnu prezentaciju.

PCPress.rs Image

Međutim, ukoliko želite da pohvalite vaše poslovne prijatelje, morate da budete strpljivi. Reakcije se sada pojavljuju, ali će biti dostupne tek „negde u narednim mesecima“ za sve korisnike širom sveta, kako na mobilnim aplikacijama tako i na vebu. Ipak, posmatrajte to na ovaj način: kad god da se pojave, pružiće vam jednostavan način da pohvalite nečiju promenu radnog mesta, čime ćete izbeći pisanje generičkih fraza.

Pročitajte i:  Meta je svoj novi AI generator slika trenirala na fotografijama sa Facebook-a i Instagrama

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,