LinkedIn: Može li AI da vam pronađe posao?

Još se u martu pisalo o tome da AI funkcije stižu na LinkedIn, a radilo se o alatima koji generišu tekstove za korisničke profile i prijave za posao. LinkedIn Premium korisnici sada mogu da računaju i na pronalaženje novog posla uz pomoć veštačke inteligencije.

PCPress.rs Image

U pitanju je novi „AI trener za pronalaženje posla“ koji korisnicima može da “kaže” da li im neko radno mesto odgovara ili ne. I obrnuto. Pored toga može da im naznači koje bi veštine trebalo da stave u prvi plan kada popunjavaju prijave, te da odgovara na pitanja o kompaniji koja nudi posao.

Opciju dakle dobijaju samo oni koji plaćaju za LinkedIn premijum verziju, što je oko 40 dolara mesečno. Premijum korisnici dobijaju AI savete, pa na primer mogu da saznaju šta bi trebalo da promene na profilu kako bi bolje prošli na konkursima.

Iz kompanije kažu da AI menja situaciju – korisnici su nekad mogli da vide oglas za posao i da se odmah osete nekompetentnima za ponuđeno mesto, a sada je tu veštačka inteligencija da im to potvrdi ili ih pak ubedi u suprotno.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 
SBB

Tagovi: , ,