BIZIT plus

Google popravlja probleme sa preuzimanjem fajlova na Drive povezane sa kolačićima trećih strana 

Kako se Google priprema da postepeno ukine kolačiće trećih strana u Chrome browseru, ažuriraće Drive kako ne bi zavisio od njih. 

PCPress.rs Image

Promena bi trebala da reši iritantan problem na Drive platformi

Od 2. januara 2024. godine, Google Drive više neće zahtevati da kolačići trećih strana budu omogućeni kako biste preuzeli fajlove, objavila je ova internet kompanija. Ova promena dolazi dok se Google priprema da (konačno) onemogući kolačiće trećih strana kao podrazumevanu postavku u svom Chrome browseru, prateći slične korake drugih proizvođača browsera kao što su Mozilla i Apple, u cilju poboljšanja privatnosti.

Ova promena bi trebala da reši iritantan problem na Drive platformi koji može sprečiti korisnike da preuzmu fajlove ukoliko su onemogućeni kolačići trećih strana. Ukoliko se suočite sa ovim problemom, savet sa Google-ove stranice za podršku je da ručno kreirate izuzetak za Google Drive kako biste omogućili kolačiće trećih strana.

Blog objava kompanije Google ne objašnjava zašto se Google Drive trenutno oslanja na kolačiće trećih strana, ali postoji spekulacija da je to zbog toga što usluga koristi odvojeni domen (googleusercontent.com) kako bi čuvala sadržaj koji su korisnici postavili kao sigurnosnu meru. Kolačići se potom koriste kako bi se proverilo da imate dozvolu za preuzimanje određenog fajla. 

Pročitajte i:  Google Pixel 8A u svim bojama  

Izvor: Theverge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,