Data centri 2024

LinkedIn otpušta više od 600 radnika drugi put ove godine

LinkedIn otpušta radnike iz svojih inženjerskih, proizvodnih i finansijskih sektora kao i ljude zadužene za regrutovanje i razvoj talenata.

PCPress.rs Image

LinkedIn će ove godine otpustiti skoro 1.400 radnika

Linkedln je najavio drugi krug otpuštanja ove godine. Microsoft-ova divizija će otpustiti oko 668 radnika iz svojih inženjerskih, proizvodnih i finansijskih timova.

“Dok prilagođavamo organizacijske strukture i pojednostavljujemo proces donošenja odluka i dalje ulažemo u strateške prioritete za našu budućnost. Osiguraćemo i pružati vrednost članovima i klijentima”, naveo je LinkedIn u svom saopštenju. “Obećavamo da ćemo pružiti punu podršku svim zaposlenima koji su otpušteni tokom ove tranzicije. Osiguraćemo da se prema njima postupa s pažnjom i poštovanjem.”

U maju je LinkedIn objavio planove da otpušta 716 zaposlenih i zatvara svoju aplikaciju za u Kini. Na taj način će LinkedIn ove godine otpustiti skoro 1.400 radnika usred velikih smanjenja broja zaposlenih u tehnološkoj industriji u 2023. godini. Microsoft, koji je nedavno kupio Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara, otpustio je oko 10.000 radnika u prvih nekoliko meseci 2023. godine.

U najnovijem izveštaju o zaradi Microsoft-a (period od aprila do juna), kompanija je navela da su prihodi LinkedIn-a porasli pet odsto u odnosu na prethodnu godinu. Takođe, kompanija je napomenula da je rast članstva “ubrzan osam kvartala zaredom”. Platforma navodno ima više od 950 miliona korisnika. Microsoft će objaviti finansijske rezultate za period od jula do septembra, 24. oktobra.

Pročitajte i:  Dell otpušta zaposlene kako bi smanjio troškove  

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,