BIZIT plus

LinkedIn otpušta zaposlene i zatvara svoju aplikaciju u Kini

Spor rast prihoda i promene u ponašanju korisnika doveli su do ovih promena.

PCPress.rs Image

Kompanija otpušta 716 zaposlenih

LinkedIn je najnovija značajna tehnološka kompanija koja je najavila krug masovnih otpuštanja. Kompanija otpušta 716 ljudi i gasi svoju aplikaciju u Kini. Izvršni direktor LinkedIn-a, Ryan Roslansky rekao je u dopisu zaposlenima da su otpuštanja deo promene strategije koja je bila vođena promenama u ponašanju kupaca i sporim rastom prihoda. Do otpuštanja dolazi uprkos tome što platforma vidi rekordne nivoe angažovanja i „stvara značajan napredak stvarajući ekonomske prilike za naše članove i klijente“.

LinkedIn je 2021.godine ugasio kinesku verziju svog servisa staru sedam godina, navodeći poteškoće u radu u toj zemlji. Predstavljena je aplikacija za kineske korisnike pod nazivom InCareer koja nije imala nikakve funkcije društvenog umrežavanja. Sada, Roslansky navodi da će kompanija postepeno ukinuti tu aplikaciju do 9. avgusta. Iako je InCareer postigao određeni uspeh „takođe je naišao na žestoku konkurenciju i izazovnu makroekonomsku klimu“, naveo je Roslansky.

LinkedIn svoju strategiju u Kini usmerava ka kompanijama koje se tamo nalaze i pomaže im u regrutaciji i obučavaju radnike iz drugih zemalja. Kompanija će smanjiti svoje proizvodne i inženjerske timove u Kini i smanjiti broj zaposlenih u lokalnim korporativnim, prodajnim i marketinškim odeljenjima. Prema izveštajima, New York Times-a, LinkedIn nije naveo koliko će još otpuštanja biti u Kini.

Pročitajte i:  Američka sajber agencija optužuje ruske hakere za napad na vladine mejlove   

LinkedIn zapošljava oko 20.000 ljudi, tako da će ova otpuštanja činiti oko 3,5 odsto  od ukupnog broja zaposlenih. Međutim, Roslansky je naveo da će LinkedIn otvoriti više od 250 pozicija u drugim oblastima od sledeće nedelje. To će biti pozicije za nove poslove kao i u odeljenjima za upravljanje računima.

Ova otpuštanja u LinkedIn-u su poslednji slučaj široko rasprostranjenih otpuštanja u tehnološkoj industriji u poslednjih nekoliko meseci. Microsoft je naveo da će u januaru otpustiti 10.000 radnika. Meta, Alphabet i Amazon takođe su otpustili desetine hiljada radnika.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: