BIZIT plus

LinkedIn se integrisao sa Samsung Bixby i druge vesti iz Microsoft-a

Ovonedeljne teme redovne kolumne “Microsoft Monday” magazina Forbes, koja se fokusira na sve stvari koje dolaze od Microsoft-a su: Spotify stigao na Xbox One, LinkedIn se integrisao sa Samsung Bixby, Microsoft-ov Outlook.com redizajn dostupan u beta verziji, iz Microsoft-a popravili neke od kritičnih problema u sigurnosti, update-ovan OneDrive za iOS i Android, te da je Kaspersky povukao žalbu protiv Microsoft-a.

PCPress.rs Image

Spotify stigao na Xbox One

Aplikacija Spotify za Xbox One postala je dostupna na 34 tržišta, što znači da će korisnici sada moći da slušaju pesme, albume i play-liste na Xbox One konzoli dok igraju igrice. Opcija je omogućena kako Premium, tako i korisnicima koji ne plaćaju usluge. Dok ste u igri, play-listama možete da upravljate preko pametnog telefona, tableta ili laptopa, koristeći Spotify Connect.

LinkedIn se integrisao sa Samsung Bixby

Microsoft je integrisao LinkedIn sa Samsung Bixby digitalnim asistentom, što znači da će oni koji poseduju Galaxy S8 ili S8+ preko najavljenog Bixby-ja imati pristup Linkedln-ovim sadržajima i kalendaru, te podacima o potencijalnim partnerima sa kojima imaju sastanak, te sekciji “People You Met”.

Pročitajte i:  Novi čip iz Microsoft-a praviće kompanija Intel

Microsoft-ov Outlook.com redizajn dostupan u beta verziji

Microsoft je nedavno lansirao novi Outlook.com u beta verziji, a uskoro će biti moguće da joj se pristupi ako se izabere opcija “Try the beta”. Redizajn donosi veliki broj novih mogućnosti, tako da u inbox-u sad imate Quick Suggestions dok kucate, drugačiji pregled fotografija, te više personalizovano iskustvo prilikom korišćenja.

Iz Microsoft-a popravili neke od kritičnih problema u sigurnosti

Stručnjaci iz Microsoft-a su „zakrpili“ 48 propusta u sigurnosti, od kojih je 25 okarakterisano kao „kritično“. Ovi propusti su cyber napadačima mogli, na primer, da dozvole da zloupotrebe kod iz sistema za daljinsko upravljanje preko Windows Search-a, te tako vide/obrišu/izmene privilegije onih koji imaju pristup, ili naprave nove naloge. Tako bi napadači te nove naloge mogli da koriste prilikom upravljanja određenim kompjuterom.

Update-ovan OneDrive za iOS i Android

Ovaj update donosi nekoliko novina, poput novog izgleda navigacije, funkcija za pretraživanje i konverzacije.

Tu je i opcija Super Scanning, koja olakšava skeniranje više dokumenata u jedan PDF, te crop-ovanje i rotiranje skeniranih stranica tokom samog procesa, kao i offline folderi.

Pročitajte i:  Spotify je kupio Parcast  

Kaspersky povukao žalbu protiv Microsoft-a

Kompanija Kaspersky povukla je žalbu protiv Microsoft-a, budući da su napravljene neke izmene u okviru Windows 10 Fall Creators Update-a. Te izmene sada omogućavaju da Kaspersky svojim korisnicima daje obaveštenja o update-ima preko Windows-a 10, što je obesmisilo tvrdnju da Microsoft sabotira antivirus softver u korist svog Windows Defender-a.

Izvor: Forbes

Facebook komentari: