LinkedIn se udružuje sa Adapt-om kako bi poboljšao mašinsko prevođenje

LinkedIn se udružio sa Adapt centrom Naučne fondacije Irske (SFI – Science Foundation Ireland) kako bi poboljšao nivo višejezičnog sadržaja na platformi.

PCPress.rs Image

Članovi mogu da pristupe stručnom znanju i sadržaju koji traže na svom maternjem jeziku gde god je to moguće

Dve organizacije su kreirale sistem mašinskog prevođenja (MT – machine translation) koji može da se fokusira na određene kategorije informacija, kao što su informacije o proizvodima. Ovaj sistem trenutno može da prevodi podatke sa engleskog na francuski i nemački, koji će se koristiti za obuku većih i preciznijih modela klasifikacije. LinkedIn je rekao da je fokus na višejezičnom sadržaju zbog toga što je njegova globalna korisnička baza porasla na više od 900 miliona u više od 200 zemalja.

Inženjerka veštačke inteligencije u LinkedIn-u, dr Tatjana Habruševa, rekla je da je cilj da se stvori inkluzivno iskustvo na platformi za sve, „bez obzira koji deo sveta oni zovu domom“. „Želimo da naši članovi mogu da pristupe stručnom znanju i sadržaju koji traže na svom maternjem jeziku gde god je to moguće, a ova saradnja je jedan korak na našem putu ka tome“, rekla je Habruševa.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

Međutim, postoje izazovi u kreiranju sistema mašinskog učenja za određeni domen kao što je LinkedIn, jer ovi modeli zahtevaju veliku količinu postojećih podataka o prevođenju.

Radeći sa LinkedIn-om, istraživači u SFI istraživačkom centru za digitalne sadržaje vođene veštačkom inteligencijom kreirali su sistem koji može pomoći u povećanju postojećih LinkedIn podataka. Ovaj ML sistem takođe može da razvije višejezičnu klasifikaciju proizvoda i sisteme preporuka za platformu.

Istraživači su kreirali paralelni testni skup opisa proizvoda, a zatim uporedili više sistema ML, uključujući „sisteme prilagođene domenu obučene na specijalizovanim podacima“. Zamenik direktora Adapt-a, profesor Endi Vej, rekao je da se čini da ovaj model prilagođen domenu nadmašuje osnovne modele.

Declan McKibben, izvršni direktor Adapt-a, rekao je da je ova organizacija „savršen partner“ koji će pomoći LinkedIn-u u njegovim ciljevima prevođenja.

„Kroz naš zajednički pristup uspeli smo da unapredimo MT mogućnosti u okviru LinkedIn-a, uveli smo nove tehnologije kako bismo zadovoljili potrebe njihovih korisnika u razvoju i ojačali međunarodnu istraživačku mrežu između Irske i SAD“, rekao je Mekiben.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Prošlog septembra, istraživači Adapt-a su sproveli studiju sa Centrom za borbu protiv maltretiranja Univerziteta u Dablinu kako bi pomogli veštačkoj inteligenciji da suzbije maltretiranje na internetu na različitim jezicima.

Izvor: Siliconrepublic

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: