PS5 Pro bi mogao da bude objavljen tokom 2024. godine

PS5 je na tržištu manje od tri godine, ali izgleda da Sony uveliko razvija verziju sa boljim specifikacijama. U izveštaju koji je objavio Insider Gaming tvrdi se da je u toku razvoj unapređene PS5 konzole, koja bi mogla da se zove PS5 Pro. Očekuje se da će se ona pojaviti na tržištu krajem 2024. godine. Kao i PS4 Pro, PS5 Pro će imati bolje specifikacije od standardne verzije, omogućavajući bolji grafički prikaz igara i bolje performanse tokom njihovog igranja.

PCPress.rs Image

Istovremeno postoje naznake da je PlayStation console arhitect, Mark Cerny, popunio patentnu prijavu za tehnologiju koja će ubrzati ray tracing performanse, što bi moglo da bude jedno od glavnih unapređenja PS5 Pro konzole. Takođe, navodi se da nova generacija PlayStation konzola, PS5 neće biti objavljena pre 2028. godine.

S druge strane, pitanje je da li će ovakva unapređenja biti svrsishodna. U svetlu donedavnog nedostatka čipova, prodaja PS5 konzole se tek zahuktava i tek sada Sony uspeva da pokrije sve zahteve tržišta. Pored toga, kada su u pitanju performanse, većina PS5 igara je dostupna i za PS4, što znači da njihove tehničke specifikacije nisu ni blizu limita PS5 konzole.

Pročitajte i:  Sony je navodno pauzirao proizvodnju PSVR 2  

Izvor: GameSpot

Facebook komentari: