BIZIT plus

Linksys LAPAC1300C: Kvalitetna mreža dok si rekao „keks”

Jedan od ozbiljnih problema malih i srednjih preduzeća predstavlja tačka kada poslovanje počinje naglo da raste i, pored novih kadrova, dolazi vreme za prelazak u novi prostor. To sa sobom nosi razne izazove, od kojih je jedan i mrežna infrastruktura. Ovog puta predstavljamo vam jedan od uređaja koji će tu tranziciju učiniti bezbolnom.

PCPress.rs Image

Access point nove generacije

Linksys LAPAC1300C je fleksibilni bežični access point nove generacije koji je namenjen najrazličitijim mrežama u poslovnom okruženju. Kada kažemo da je uređaj namenjen poslovnoj upotrebi, to znači da, za razliku od klasičnih pristupnih tačaka, ovaj model dolazi s bogatim paketom alata koji su veoma važni za poslovno okruženje.

S podrškom za Wi-Fi 5 (802.11ac) sa MU-MIMO Wave 2 na dva frekventna opsega (2,4 i 5 GHz) i 2×2 interne antene, ova pristupna tačka omogućava agregaciju prenosa podataka od 1300 Mb/s, što je dovoljno čak i za zahtevne korisnike. Dodajte tome i cloud podršku i Linksys Cloud Manager 2.0 i jasno vam je da je to ozbiljno rešenje koje je pravljeno tako da omogući jednostavni rast kapaciteta kada se za to stvore uslovi, ukidajući tako ograničenja po pitanju aktivnih korisnika na mreži.

Pomenuli smo preseljenje u novi prostor ili, naprosto, proširenje trenutnog kapaciteta. Ovo su sve situacije u kojima je potrebno planiranje mrežne infrastrukture u kojoj su fleksibilnost i skalabilnost dva najbitnija faktora. S Linksys LAPAC1300C pristupnim tačkama dolazi i Linksys Cloud Manager 2.0, rešenje za upravljanje uređajima s doživotnom licencom, ukidajući dodatne troškove, koji sa sličnim rešenjima ovog tipa mogu da se lako i brzo nagomilaju, podižući tako troškove mreže.

PCPress.rs Image

Instalacija je maksimalno olakšana PoE podrškom, tako da, pored mreže, nikakva druga infrastruktura nije potrebna, što znatno olakšava postavljanje u bilo kom prostoru. Proces podešavanja je takođe maksimalno pojednostavljen i svodi se na unošenje serijskog porta uređaja i MAC adrese na Cloud Manager portal i sva konfiguracija se obavlja preko browser-a s bilo koje lokacije sa aktivnom Internet konekcijom.

Pored jednostavnog podešavanja, Linksys Cloud Manager nudi upravljanje mrežom na različitim nivoima pristupa (vlasnik, administrator, korisnik), s dostupnim opcijama prema dodeljenim ulogama, što je veoma bitno za bezbednost. Osnovni panel omogućava takozvanu globalnu mapu uređaja, s mrežnim lokacijama, pojedinačnim uređajima i povezanim klijentima kako bi se omogućio sveobuhvatni pregled cele mrežne infrastrukture. Naravno, ukoliko je to potrebno, moguće je podešavanje svakog uređaja posebno, provera statusa, konfigurisanje mrežnih parametara i pregled statistike korišćenja kako bi se efikasnije planiralo proširenje ili promena mreže, tamo gde je to najpotrebnije.

PCPress.rs Image

Ne treba zaboraviti ni da se Linksys dodatno potrudio da omogući kreiranje portala za goste koji žele da pristupe vašoj mreži, s vrlo korisnim editorom, koji vam dozvoljava da sami ubacite logotipe i grafike najrazličitijeg tipa kako biste prilagodili izgled onako kako to vama najviše odgovara. Ako hoćete, postoje i opcije kreiranja obavezne saglasnosti sa Uslovima korišćenja i zaključavanja Wi-Fi mreže dodatnom šifrom, sve to u okviru softvera koji dolazi u paketu, što se kod konkurentskih rešenja uglavnom dodatno plaća.

Linksys se potrudio da dizajn uređaja bude neprimetan, pa je ova pristupna tačka nepravilnog heksagonalnog oblika, sa zaobljenim ivicama i diskretnom statusnom LED lampicom idealna za montiranje direktno na zid/plafon i sakrivanje mrežnog kabla. Dizajn i tehničke mogućnosti ovom uređaju omogućavaju instaliranje i u poslovnim objektima, poput radnji, kancelarija, ali i u učionicama, pa i u prostorima kao što su manji tržni centri, u kojima je bitna mrežna pokrivenost za interne IoT uređaje.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući svojim hardverskim mogućnostima, Linksys LAPAC1300C je veoma dobro fleksibilno rešenje namenjeno poslovnim korisnicima kojima su bitni jednostavnost korišćenja, pristupačna cena i kvalitetna mreža. Kao bonus tu je odličan cloud softverski paket i jednostavno skaliranje dodavanjem novih pristupnih tačaka kada to bude potrebno, bez mnogo muke oko instalacije i podešavanja. Otprilike sve ono što je potrebno za jedno moderno poslovno okruženje.

Autor: Mirko Topalović

PCPress.rs Image

Ovlašćeni distributer: sionnet.rs

Facebook komentari: