BIZIT plus

Literacy aplikacija: Kad deca uče da čitaju iz Marvel stripova

Velike tehnološke kompanije kao što su Google i Amazon nisu jedine koje ulažu u aplikacije za opismenjavanje, pa je i Kuato Studios najavio novu aplikaciju za učenje čitanja, a uz pomoć poznatih Marvel priča.

PCPress.rs Image

Radi se o aplikaciji Marvel Hero Tales koja je kreirana tako da razvija poznavanje jezika i sposobnost čitanja kod dece od 7 do 11 godina. U tome pomažu i superheroji kao što su Spider-Man i Ms. Marvel, a novi heroji na aplikaciju stižu svakog meseca. Pored toga deca mogu da kreiraju i sopstvene superheroje i narative, a rečnik je kreiran u saradnji sa stručnjacima sa Univerziteta u Portlandu, te školama i nastavnicima engleskog jezika iz Velike Britanije. Priče su prilagođene uzrastu korisnika, a mali korisnici se pomeraju ka složenijim nivoima nakon što uspešno savladaju osnovne.

Kreatori tvrde da će nova aplikacija inspirisati buduće generacije, te im pored poznavanja jezika ponuditi i kontekst za razvijanje kreativnosti. Marvel nije zaboravio ni na starije čitaoce, pa bi najpopularniji stripovi uskoro trebalo da se pojave u audio formatu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google plaća 350 miliona dolara za rešavanje tužbe akcionara