Top50 2023

Logitech Education paket za učenike i profesore

Zbog pandemije koronovirusa puno toga se promenilo. Čini se da više ništa neće biti kao pre. I obrazovni proces kakav smo poznavali preko noći je doživeo zaokret za 180 stepeni. Nastavnici i učenici morali su podjednako da prihvate „nova pravila igre“ i prilagode se novoj eri digitalizacije. Kako biste sve promene dočekali spremni, Logitech je obezbedio paket objedinjenih proizvoda na koji možete da ostvarite popust od 20%

PCPress.rs Image

Istraživanja su pokazala da je većina ispitanih učenika zadovoljstvo organizacijom i uspešnost sprovođenja nastave na daljinu, na skali od 1 do 5, ocenilo srednjom ocenom. Ako u obzir uzmemo činjenicu da se obrazovni ustav preko noći prilagodio novim oblicima i metodama učenja, prosečni rezultati ne iznenađuju. Okolnosti poput suočavanja s nepoznatom situacijom, nagle promene u načinu rada, te brojni svakodnevni izazovi, kako kod profesora, tako i kod učenika, prinudili su obe grupe na brzo prilagođavanje.

PCPress.rs Image

Kada je reč o proceni težine praćenja nastave na daljinu najveći procenat učenika (28%) ocenjuje je srednjom ocenom. Nadalje, 20,7% učenika navodi kako im je teško da prate online nastavu dok 24% izjavljuje kako im praćenje nastave ne predstavlja problem. Ipak, većina srednjoškolaca (62%) navodi kako se vrlo dobro ili odlično snalazi u nastavi na daljinu, koja je prilično zahtevna i stvara dodatno opterećenje, kako za učenike, tako i za nastavnike.

Pročitajte i:  Neodoljivi pokloni: Redmi Buds 5 Pro i Redmi Buds 5

Stručnjaci iz Logitecha toga su i te kako svesni, te naglašavaju važnost korišćenja odgovarajuće računarske opreme u obrazovnom sistemu. Naime, uputstva, objašnjenja, diskusije, verbalne i druge nastavne metode sada se prenose virtuelno, pa je presudno, pored kvalitetne internet veze, imati i kvalitetnu opremu koja će omogućiti nesmetanu dvosmernu komunikaciju. Značaj vizuelne komunikacije pokazuje i činjenica da 82% nastavnika video smatra ključnim alatom u nastavi i bez izuzetka, odnosno 100% učesnika u obrazovnom procesu veruje da je vizuelna komunikacija budućnost učenja.

PCPress.rs Image

Pored kvalitetnih web kamera koje učenicima omogućuju da kreativnije prikazuju radove i efikasnije sarađuju sa vršnjacima, ne smemo zapostaviti ni značaj ergonomski oblikovanih miševa, kao i njihove udobnosti. Ponekad potcenjujemo njihovu ulogu u svakodnevnom radu jer ih smatramo standardnim alatom radnog stola svakog učenika. Međutim, kada tome dodamo činjenicu da je reč o višesatnoj upotrebi, neodgovarajuća oprema može izazvati ozbiljne probleme ili podstaći neku tegobu – umor, iscrpljenost, glavobolju, gubitak fokusa i radne etike itd. Stoga odluka o izboru periferije ne bi trebalo da predstavlja kompromis.

Pročitajte i:  Work Louder Creator Board – modularna tastatura za efikasan rad

PCPress.rs Image

Ponekad je boravak u školi, onoj „pravoj“ ili online, izuzetno dug. Učenici često imaju 6 i više sati nastave, što zahteva izuzetnu koncentraciju kako bi se održao visok nivo fokusa na tok nastave i sam predmet. Izbor kvalitetnih slušalica sigurno će pomoći jer se uz pomoć tehnologije koja eliminiše pozadinsku buku smanjuje disperzija učenika na spoljne uticaje, što ga automatski drži usredsređenim na nastavu. Osim toga, budući da će ih dugo držati na glavi, i kod ove vrste uređaja je naglašen značaj kvaliteta i udobnosti, odnosno ni na slušalicama ne bi trebalo praviti bespotrebne kompromise.

Pod pretpostavkom da su svi kriterijumi zadovoljeni, odnosno da u okruženju za učenje i podučavanje nastavnici i učenici raspolažu odgovarajućom računarskom opremom, za očekivati je da shodno tome i rezultati budu bolji – kako u kvalitetu prenošenja znanja, tako i u obradi sadržaja, odnosno učenju.

PCPress.rs Image

Svaki kraj je početak nečeg novog pa predlažemo da se već sada informišete o mogućnostima kupovine kvalitetne Logitech opreme uz fantastičnu uštedu! Naime, od ponedeljka 14.6. ćete kupovinom tri artikla iz seta moći da ostvarite značajan popust. Posetite Gigatron webshop, izaberite paket od tri Logitech proizvoda i ostvarite uštedu od 20%!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,