Logitech ukida liniju Harmony univerzalnih daljinaca

Nakon nekoliko godina bez novih modela, Logitech je i zvanično objavio da prekida sa razvojem Harmony linije daljinskih upravljača. Postojeći daljinski upravljači i dalje će biti u prodaji dok god ih ima na zalihama, a nastaviće se i softverska podrška u smislu dodavanja novih uređaja u Harmony bazu. Takođe, korisnička podrška i garantni rokovi i dalje ostaju na snazi.

harmony

Iako je ovo bila očekivana odluka, možemo da kažemo da nam je zaista žao što više neće biti novih harmony daljinskih upravljača. Oni su se u prethodnim godinama pokazali kao idealno rešenje za unificiranu kontrolu raznorodnih uređaja, sa ogromnom bazom koja se kretala od televizora, audio uređaja, zvučnika, DVD i Blu-Ray plejera, raznih Set-Top-Box uređaja, pa sve do klima uređaja i pametnih sijalica.

Moramo da kažemo da ova odluka nije nova. Još 2013. godine Logitech je razmišljao o prodaji ove divizije, ali je odustao od te namere. Takođe, tokom 2019. godine CEO Logitech-a, Bracken Darrel, nazvao je Harmony „malim biznisom“ koji postaje irelevantan u svetu streaming video servisa. Inače, u opticaju je nekoliko desetina različitih Harmony daljinaca, od osnovnih modela (koji liče na bilo koji drugi daljinac), preko daljinaca sa ekranom koji su davali dodatne informacije, pa sve do touch-screen panela koji su predstavljali prave kontrolne habove.

Pročitajte i:  Logitech dodaje programabilne dugmiće za ChatGPT na svojim miševima i tastaturama

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,