Lokalac na internetu ispunio misiju – 27 medalja

Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije” (RNIDS) stoji iza projekta Lokalac na internetu, koji podržava omladinu u svom radu i dostignućima.

PCPress.rs Image

Prva organizacija kojoj je Lokalac na internetu pomogao u ostvarenju ciljeva je Centar za mlade talente ‘’Nikola Tesla’’. Za 22 polaznika Centra su od doniranih sredstava, kupljene kotizacije za učešće na internacionalnom takmičenju STEMCO u pet naučnih disciplina. Na takmičenju su osvojene 24 medalje, 12 zlatnih i 12 srebrnih, a dva polaznika su se takmičila u dve naučne discipline.

Takođe, kupljene su kotizacije za 3 polaznika za ISRIF (International Student Research and Innovation Fair) gde su osvojene 3 medalje, jedna zlatna i dve srebrne.

Centar za talente će od preostalog iznosa donacije obezbediti kotizacije za neka od internacionalnih takmičenja tokom naredne godine.

Lokalac na internetu predstavlja brend koji podržava i brine o lokalnoj zajednici. U svom asortimanu ima već dobro poznate majice, dukseve, cegere i šolje, a plan je da se tu nađu i neki drugi artikli. Za dizajn i izradu celog asortimana bio je zaslužan brend Dechko Tzar, koji je sa Fondacijom partner na ovom projektu.

Pročitajte i:  Ćirilica + tehnologija: RNIDS poklanja još jedno pismo srpske ćirilice namenjeno ekranskom prikazu

Lokalac ima dosta planova za narednu, 2024. godinu. Tu spada nova kolekcija, novi artikli, i artisti koji će učestvovati i svojim talentom obogatiti kolekciju.

Ako želite da podržite mlade u Srbiji I date svoj doprinos, posetite lokalac.rs ili Dechko Tzar prodavnice i postanite i vi Lokalac na internetu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: