Loopia je lansirala treću hosting platformu

header-big7Web hosting usluga koju pruža Loopia karakteristična je po mogućnosti da korisnici koji mogu istovremeno da koriste dve platforme u jednom hosting paketu – UNIX i Windows na web serverima Apache i IIS, što je vrlo retko u ponudi na domaćem tržištu.

Loopia je sada lansirala treću platformu nazvanu – Autobahn. Kao što i samo ime kaže (autoput na nemačkom) ova platforma je prilagođena za maksimalnu brzinu i maksimalne performanse.

“Launsirali smo Autobahn, klaster i redudantnu web platformu zasnovanu je na UNIX klasteru sa NginX web serverima”, kaže Dijana Stanojević, direktorka Loopije u Nišu. “Web serveri Apache i IIS, koje koristimo za naše UNIX i Windows platforme su izuzetnih performansi, ali kada je potrebno da se najvećim brzinama prikažu slike ili video na sajtovima, postoje brže alternative. U tim slučajevima na scenu stupa Autobahn.”

Ono po čemu se Autobahn razlikuje od naših ostalih platformi je to što je specijalno prilagođen za statičkom sadržaju kao što su html fajlovi, slike i video. Skripte i ostali dinamički materijal nisu podržani ovom tehnologijom, ali se za njih koriste preostale dve platforme.

Lansiranjem Autobahn platforme omogućili smo svim hosting korisnicima da sami vrše promene platformi za svoje domene u svega par klikova i na taj način izaberu onu platformu koja im najviše odgovara.

Više informacija o Loopia Autobahn platformi možete naći u bazi znanja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,