BIS IT reciklaža: Cveće za smeće

cveceU Srbji, prvu akciju organizovanog prikupljanja opasnog otpada od građana, pre svega elektronskog i električnog, pokreće grad Pančevo, Skretarijat za zaštitu životne sredine, JKP Higijena i JKP Zelenilo Pančevo u saradnji sa BIS IT reciklažnim centrom.

Akcija pod nazivom Cveće za smeće simbolično će početi 22. aprila u 10 sati, na dan planete Zemlje i trajaće do 25. aprila, svakog dana do 18 časova.

Na platou ispred opštine Pančevo, JKP Higijena postaviće veliki kontejner za prikupljanje IT otpada (računare, štampače, skenere, mobilne i fiksne telefone, punjaće za mobilne telefone…) a svi građani koji donesu svoj otpad, dobiće na poklon kućno cveće Zelenila i uz to naučiti nešto o reciklaži i zaštiti životne sredine.

U susret novom setu ekoloških zakona, ovom akcijom gradska uprava Pančeva skreće pažnju, a prevashodno pruža mogućnost svim građanima da se odgovorno ponašaju prema svojoj sredini.

BIS IT reciklažni centar će sav IT otpad prikupljen tokom ove akcije reciklirati u postrojenju u Omoljici, nedaleko od Pančeva.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,