Data centri 2024

Lucid HYDRA omogućava uparivanje različitih grafičkih kartica

lucid-hydraProšle godine je firma Lucid obećala čip koji će na bilo kojoj matičnoj ploči sa dve (ili više) grafičke utičnice omogućiti uparivanje različith grafičkih kartica uz puno iskorišćenje njihovih potencijala (pod uslovom da imate dovoljno snažnu jedinicu za napajanje), na primer NVidia GeForce GTX 295 i ATI Radeon HD 5870.
Ovo na prvi pogled zvuči neverovatno, a skepticizam je podgrevala i činjenica da u međuvremenu nije bilo ni reči o tom čipu. Ali čip se ipak pojavio – zove se HYDRA 200 Parallel Graphics, izrađen je 65-nanometarskim procesom i može se integrisati na matičnu ploču ili na karticu za proširenje – u oba slučaja, možete zaboraviti na neobične kablove za međusobno povezivanje grafičkih kartica, kao i na brige oko toga koja može sa kojom da se upari.
Prve probe pokazuju da sistem funkcioniše, a MSI je već predstavio prototip matične ploče Big Bang Gaming Motherboard sa tri PCI-E grafičke utičnice, zasnovane na Intel-ovom čipsetu P55, na kojoj se nalazi i HYDRA 200. Cene još nisu objavljene, ali se očekuje da rešenja sa ovim čipom budu u prodaji do kraja godine.

Pročitajte i:  Naredne generacije Intel-ovih procesora mogu vas zbuniti svojim imenima 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,