M1 Mac Mini u Wii kućištu

Mac Mini, zasnovan na M1 čipu i Nintendo Wii konzola iz 2006. godine sličnih su dimenzija i to je dalo ideju jednom moderu da prepakuje Apple-ov računar u retro kućište.

PCPress.rs Image

YouTuber, Luke Miani, morao je da napravi nekoliko izmena, kako na kućištu za Wii, tako i na samom Mac računaru, kako bi sve proradilo kako treba. Kada je kućište u pitanju, morao je da redizajnira otvore za konektore, kao i da prepravi mehanizme za zatvaranje poklopca u kućištu. Nove delove je sam napravio na 3D štampaču.

Ventilator za Mac Mini računar nije mogao da smesti u Wii kućište. Zato je prvo probao da sve spakuje u kućište bez njega. Međutim, to se nije pokazalo dobrim rešenjem, jer je vrlo brzo dolazilo do pregrevanja komponenti. Zato je pronašao ventilator istih dimenzija kao na Wii-u, koji radi na 12 V koji posao obavlja skoro jednako efikasno kao i originalni Apple-ov fan.

Wii napajanje nije dovoljno snažno da pokreće Mac Mini, pa je i tu morao da pronađe rešenje. Ono je došlo u vidu punjača za Microsoft Surface, na koji je nalemljena Wii utičnica. Uz malo dodatne elektronike spakovane u kućište rešen je i taj problem.

Pročitajte i:  Apple više neće koristiti PWA u EU

Na kraju, YouTuber je naveo da se njegov projekat modifikacije pokazao prilično upotrebljiv. Dobio je računar sposoban za obavljanje svakodnevnih poslova, ali je pokazao i da može da se uspešno upotrebljava i za igranje retro igara, upscale-ovanih na 4K rezoluciju.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,