TrendMicro

M1 Mac Mini u Wii kućištu

Mac Mini, zasnovan na M1 čipu i Nintendo Wii konzola iz 2006. godine sličnih su dimenzija i to je dalo ideju jednom moderu da prepakuje Apple-ov računar u retro kućište.

PCPress.rs Image

YouTuber, Luke Miani, morao je da napravi nekoliko izmena, kako na kućištu za Wii, tako i na samom Mac računaru, kako bi sve proradilo kako treba. Kada je kućište u pitanju, morao je da redizajnira otvore za konektore, kao i da prepravi mehanizme za zatvaranje poklopca u kućištu. Nove delove je sam napravio na 3D štampaču.

Ventilator za Mac Mini računar nije mogao da smesti u Wii kućište. Zato je prvo probao da sve spakuje u kućište bez njega. Međutim, to se nije pokazalo dobrim rešenjem, jer je vrlo brzo dolazilo do pregrevanja komponenti. Zato je pronašao ventilator istih dimenzija kao na Wii-u, koji radi na 12 V koji posao obavlja skoro jednako efikasno kao i originalni Apple-ov fan.

Wii napajanje nije dovoljno snažno da pokreće Mac Mini, pa je i tu morao da pronađe rešenje. Ono je došlo u vidu punjača za Microsoft Surface, na koji je nalemljena Wii utičnica. Uz malo dodatne elektronike spakovane u kućište rešen je i taj problem.

Pročitajte i:  Apple prestaje sa prodajom Apple TV HD uređaja

Na kraju, YouTuber je naveo da se njegov projekat modifikacije pokazao prilično upotrebljiv. Dobio je računar sposoban za obavljanje svakodnevnih poslova, ali je pokazao i da može da se uspešno upotrebljava i za igranje retro igara, upscale-ovanih na 4K rezoluciju.

Izvor: ArsTechnica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *