ERP 2024

Zamenite svoj Wi-Fi ruter bez isključivanja uređaja

Kada konačno dođe vreme da nabavite novi Wi-Fi ruter, nema potrebe za panikom. Bez obzira da li ste promenili provajdera internet usluga ili ste odlučili da nabavite nešto brže, lepše i pouzdanije od bilo kog komada plastike koji vam je dao ISP, nadogradnja rutera ne mora da predstavlja glavobolju.

PCPress.rs Image

Iako je unos nove lozinke na laptop ili iPad prilično jednostavan, kada su u pitanju pametni kućni uređaji, morate da otvorite svaku aplikaciju za svaki pametni uređaj i prođete kroz ponekad bolan proces ažuriranja Wi-Fi pristupa. Ovo može biti pravi izazov za uređaje kao što su pametne kamere sa reflektorima, koje mogu biti sa strane vaše kuće, 15 stopa više.

Ali postoji lakši način! Evo kako da promenite svoj Wi-Fi ruter bez potrebe da ručno ažurirate svaki uređaj.

Za one od vas koji nisu sigurni kako to da urade, evo koraka koje treba slediti:

  • Zabeležite ime svoje trenutne Wi-Fi mreže (bežični SSID) i lozinku. Ovo može biti odštampano na vašem modemu ili ruteru, ili mu možete pristupiti tako što ćete otići na stranicu sa podešavanjima rutera. Ovu stranicu možete pronaći u pratećoj aplikaciji ili ukucavanjem http://192.168.1.1/ u veb pregledač. (Ako ta IP adresa ne radi, možete pronaći pravu za svoj ruter u mrežnim postavkama računara povezanog na mrežu.)
  • Podesite svoj novi ruter prateći uputstva proizvođača.
  • Kada dođete do faze u kojoj morate da kreirate ime mreže i lozinku, koristite potpuno isto ime i lozinku kao i vaša stara mreža.
  • Isključite svoj stari ruter. (Ako je vaš stari ruter kombinovan sa vašim modemom, moraćete da uđete u njegova podešavanja da biste tamo onemogućili Wi-Fi mrežu.)

Svi vaši uređaji bi sada trebalo da se automatski povežu na vaš novi ruter koristeći isto ime mreže i lozinku. Proverite da li vaši uređaji ispravno rade.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: