macOS Sonoma – za ljubitelje widgeta

Lako je pogledati svako novo izdanje macOS-a i zapitati se gde su zapravo nadogradnje. Za razliku od iOS-a i iPadOS-a, Apple ne traži često smele i vidljive promene. Kompanija je u potpunosti rekonstruisala macOS za svoje nove Apple Silicon čipove.

PCPress.rs Image

MacOS Sonoma idealan i za profesionalnu upotrebu

Tako ide i sa macOS Sonoma, ažuriranjem koje se zaista ne objavljuje dok ne vidite njegove nove video čuvare ekrana visoke rezolucije ili pokušate da prevučete vidžet na radnu površinu. Nikoga ne bi trebalo da čudi što Apple čuva svoje smelije koncepte korisničkog interfejsa za iPhone, iPad i Vision Pro.

Apple-ov novi snimak iz vazduha izgleda sjajno u macOS Sonoma. To dodaje dozu elegancije već prefinjenom operativnom sistemu i omogućava da se reprodukuje kao video snimak na vašem zaključanom ekranu.

Ako uđete u video ćaskanje, možete da koristite pokrete rukama da pokrenete neke zabavne specijalne efekte. Dvostruki palac gore pokreće vatromet iza vas, dok vas znak mira okružuje plutajućim balonima. U početku su svakako zabavni, ali na sreću možete ih lako isključiti za profesionalnije video ćaskanje.

S druge strane, nove funkcije preklapanja prezentera su mnogo korisnije. U podržanim aplikacijama za deljenje ekrana, kao što su FaceTime ili Zoom, možete da postavite mali ili veliki prozor sebe na bilo koji prozor koji delite. Ova opcija može pomoći da se humanizuju dosadni video razgovori. Umesto da samo dele tabelu, na primer, vaše kolege takođe mogu da vide šta mislite o vašim podacima dok o njima razgovarate.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: