BIZIT plus

realme C53: Šampionsko zlato

U moru hiperkonkurentnih brendova koji se bore za vašu pažnju sa ogromnim kapacitetom baterije, većim skladišnim prostorom i drugim trikovima u svojim magičnim šeširima – realme C53 uspeva da isporuči funkcije koje su ne samo korisne već i dobro integrisane u realme ekosistem.

PCPress.rs Image

Kod modela C53 prvo što se primeti je predivan dizajn poleđine koji je definitivno u skladu sa filozofijom „stilskog dizajna“ koju ima realme C serija. Izgleda kao kiša zamrznuta u vremenu dok prolazi kroz prizmu – jednom rečju vrlo jedinstveno. Kod nas na test je stigla Champion Gold varijanta, koja izgleda bolje uživo. Međutim ukoliko iz nekog razloga želite suptilniji izgled, postoji i opcija Mighty Black.

Modul kamere je obložen ivicama zlatne boje koje okružuju svaku izbočinu kamere, iako su samo dva stvarna senzora pošto je treći LED blic.

PCPress.rs Image

Slot za SIM karticu je na levoj strani, u njemu se nalazi prostor za dve SIM kartice i prostor za microSD karticu. Na desnoj strani nalaze se tasteri za kontrolu jačine zvuka i dugme za uključivanje, koje je u isto vreme i skener otiska prsta. U donjem delu ima jedan zvučnik, mikrofon i tip-C punjač.

Pročitajte i:  realme 12 Pro: Harmonija stila i performansi

Govoreći o njegovom displeju, realme C53 odstupa od izreza za prednju kameru kakav imamo na C55 modelu za razumno standardan zarez u obliku kapljice vode; ovaj zarez je mnogo prijatniji za oči i izgleda čistije i elegantnije. Ekran je 6,74-inčni IPS LCD sa mogućnošću osvežavanja od 90Hz. Selfi kamera od 8 MP je mala i ne urušava izgled telefona sa prednje strane.

PCPress.rs Image

Okviri ekrana su uglavnom jednaki, osim sa donje strane gde je ivica nešto deblja. Ekran nije najsvetliji, a upotreba na otvorenom nije najbolja – ali u zatvorenom prostoru, nema problema sa tim.

realme C53 ima podršku za YouTube HDR do 720p, boje se ističu, slike su dovoljno oštre i ima širok spektar dinamike u pogledu tačnosti boja i načina na koji meša različite nijanse i tonove kroz video. Ne izgleda kao da gledate kroz ekran od 720p.

Ima bateriju od 5.000 mAh, kao i većina današnjih telefona, a dolazi u kutiji sa 33 W punjačem. Za punjenje od 100% od 0% trebalo nam je oko 85 minuta.

Pročitajte i:  Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 lansiran, stiže na telefone kompanija Realme, Xiaomi, Honor

Sa svojim Unisoc Tiger T612 čipsetom napravljenim na 12-nanometarskom procesu, potrošnja baterije je solidna, ali bi trebalo da izdrži ceo dan pre punjenja (ako je koristite umereno). Većinu aplikacija i igara nesmetano pokreće većinu vremena. Naravno, nije dizajniran za intenzivne upotrebe kao što su mobilno uređivanje video zapisa i igranje igara, ali ako vam to nije cilj korišćenja, više je nego sposoban da bude uređaj koji pokreće osnovne aplikacije.

realme C53 ima primarni zadnji senzor od 50 MP plus dodatnu kameru (makro ili dubinsku) koja pomaže u efektima zamućenja. Funkcije u aplikaciji za kameru uključuju standardni režim fotografije, portret, video i noćni režim. Takođe ima sledeće opcije: time-lapse, manuelni ili profesionalni režim, panoramski režim, usporeno snimanje, skener QR koda i režim od 50 MP. Standardni kvalitet fotografija je odličan, sa živim bojama i dobrim kontrastom. Obavezno isključite režim lepote ako ne želite dodatno pojačanje jer je podrazumevano uključen. Portretni režim je takođe dobar sa svojim detaljnim pristupom, a pravi selfije od 8 MP. Kvalitet videa je ograničen na 1080p@30fps na zadnjoj i 720p@30fps za prednju kameru.

PCPress.rs Image

realme je kod C53 modela zamenio svoj prepoznatljiv korisnički interfejs za prikladniji i više minimalističan, realme T Edition interfejs. RAM se može proširiti na maksimalno 6GB tako da imate 12GB (6+6), ali samo 4GB je podrazumevano uključeno kroz podešavanja. Ima 128 GB skladišnog prostora i većinu toga što je stiglo preinstalirano možete izbrisati, ali ako volite standardno Android iskustvo, bolje je da ostavite kako jeste.

Pročitajte i:  Stigla je realme 12 Serija 5G - performanse bez kompromisa za unapređenje korisničkog iskustva

I konačno, Mini Capsule takođe krasi realme C53, koji je prvobitno predstavljen sa realme C55. Zbog nedavnih ažuriranja softvera, Mini Capsule ima neke korisne funkcije, ali bi bilo dobro ako bi se uključilo više opcija za njega.

PCPress.rs Image

realme C53 je još jedan dobar dodatak C seriji. Opremljen je novim blistavim dizajnom, novim pristupom softveru, pristojnim karakteristikama i obećavajućom eksperimentalnom funkcijom koja će proširiti njegove funkcije za mnoge upotrebe. Svi korisnici do kraja meseca mogu pronaći realme C53 po promotivnoj ceni za prve kupce, od 18.999 RSD kod zvaničnih prodajnih partnera.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,