Magična Chrome ekstenzija koja ubrazava brauzer

Ljudi su uglavnom lojalni izabranom web pretraživaču, a Google Chrome je svakako zveda među brauzerima. Međutim, jedna od najvećih zamerki korisnika Chrome-a je da njegova tendencija da crpi memoriju i usporava rad računara kada imate više otvorenih kartica (tabova).GS

Testirali smo relativno novu Chrome ekstenziju nazvanu The Great Suspender, koja otklanja problem sa usporenim radom računara i zauzetom memorijom tako što privremeno suspenduje sve kartice koje trenutno ne koristite, a ostale su otvorene u vašem pretraživaču.

Veoma se lako i brzo instalira i naravno, nikako ne šteti radu računara, niti ga opterećuje. Nakon što ga instalirate, možete u opciji Settings da namestite različite parametre. Tako na primer, možete da odredite vreme nakon kog se neaktivna kartica privremeno “uspavljuje” (nakon 20 sec pa sve do 3 dana neaktivnosti kartice). To znači da možete ostaviti i npr. 30 kartica i e-mail, a da vam pri tom ništa ne koči računar ili pretraživač i da, kada vam bude odgovraralo opet aktivirate “uspavane” kartice.

1

 

Kartice (tabove) koje niste koristili neko vreme, zavisno od perioda koji ste zadali, pretvoriće se u svetlo plave površine na kojima će pisati “Tab suspended. Click to reload.” Brzi klik ih odmah vraća u život bez ikakve muke.

Pročitajte i:  Google.org pokreće AI akcelerator program vredan 20 miliona dolara

2

Takođe, možete određene web adrese staviti na belu listu (Whitelist), čime stranice koje ste odabrali neće podlegati suspenziji (kao što je e-mail, Facebook ili sajt PC Press-a…).

Iako ima sličnosti sa ostalim ekstenzijama za čuvanje memorije, nama se veoma dopala mogućnost da privremeno suspendovane stranice ostaju vidljive i pristupačne čak i kad su neaktivne.

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,