BIZIT plus

MatHackaton briše granice i podstiče kreativnost

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta ─ Omikron, organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera ─ MatHackathon, od 22. do 24. aprila na Matematičkom fakultetu. Projekat je namenjen studentima i srednjoškolcima uzrasta od 18 do 26 godina

press-release

MatHackathon je takmičenje u programiranju koje se organizuje drugi put zaredom, pod pokroviteljstvom Matematičkog fakulteta. U roku od 24 sata, timovi od po četiri člana će imati zadatak da naprave aplikaciju koja rešava dati problem. Na taj način imaće priliku da testiraju stečeno znanje, primene iskustvo i kreativnost.

Pored takmičarskog dela u okviru MatHackathona, održaće se niz predavanja na temu informacionih tehnologija koje će održati profesori Matematičkog fakulteta.

Zadatak će biti osmišljen od strane profesora Matematičkog fakulteta, generalnog pokrovitelja projekta, kao i od strane stručnjaka iz kompanija Devana Technologies i Microsoft Development Center Serbia, zlatnih sponzora. Projekat su podržali još i Endava, E-Smart Systems i ICT Hub kao srebrni sponzori.

Cilj takmičenja je promovisanje značaja praktično-upotrebljivog znanja iz programiranja, ali i stvaranja novih ideja i rešenja za probleme koji se sreću u svakodnevnom životu.

Prijavljivanje je besplatno i traje do 17. aprila.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite zvaničnu internet prezentaciju http://www.hack.math.rs/ ili Facebook stranicu MatHackathon.

Facebook komentari: