BIZIT plus

Novi Snapchatov Chat 2.0 kombinuje video, audio, gifove i stikere

Kažite šta god želite i kako god želite je slogan kojim CEO Snapchata Evan Spiegel opisuje novu verziju Chat2.0. Ona predstavlja veliki skup novih mogućnosti – omogućuje potpuno upravljanje  privatnim konverzacijama u odnosu na to šta korisnik želi da kaže ili pokaže.

2. Snapcode to special Discover channel

 

Da ne pišemo previše evo noviteta prikazanih u slikama:

 

1. Kako da pošaljete stiker?

04a---How-to-Send-a-Sticker

Preko 200 Stikera je sada dostupno u privatnim razgovorima , a oni koji se odnose na na primer “volim te” ili “gladan sam”  su automatski zakačeni kada pritisnete stiker.

2. Kako da pošaljete video ili audio zapis?

02a---How-to-Send-a-Note

 

 

  • Video Notes u Chatu omogućavaju da napravite mali, thumbnail gif u skladu sa vašom reakcijom a on može da bude i zvučan ako primalac tapne na njega
  • Audio Notes rade slično kao i video notes dozvoljavajući da napravite zvučni stiker za prilike kada ne možete da kucate a morate da odgovorite

 

3. Video i audio pozivi mogu biti obavljeni čak i kada učesnici međusobno ne četuju, ovo pretvara Snapchat u neku vrstu telefona

 

Pročitajte i:  Snap će dodavati vodene žigove na fotografije generisane uz pomoć AI

03b---How-to-Video-Chat_1

4. I video može biti minimizovan, dovoljno je samo da prevučete nadole.

03c---How-to-Video-Chat

5. Možete slati nekoliko fotki istovremeno u čatu, markirati ih, iscrtavati, provlačiti kroz filtere.

6. Tokom video i audio poziva možete u isto vreme slati fotke osobi s kojom razgovarate

7. Chat 2.0 dozvoljava obema stranam u razgovoru da prelaze sa “običnog” na video poziv, sa videa na zvučne poruke, stikere i tekst, onako kako im okolnosti nameću ili da prestanu da pričaju već da samo gledaju/slušaju and just listen or watch

8. Novi Privacy Center sajt određuje da Snapchat samo privremeno čuva snapove u Live stories I briše sve drugo, što znači da se nište drugo što se tiče privatnosti nije menjalo.

Sva ova unapređenja važe od epre par dana i za iOS i za Android korisnike.

SnapPhone – nova telefonska usluga

Sada Snapchat služi I kao telefon – možete obaviti i video i audio poziv u bilo koje vreme.  Snapchat inteligentno prepoznaje da li je korisnik nedostupan (unavailable) ili samo zauzet (can’t talk right now).

Pročitajte i:  Snapchat pruža mogućnost da se isprobaju Cartier prstenovi

01---Swipe-Right-to-Open-Chat

Sve ovo čini da Snapchat postaje sve manje aplikacija za poruke a sve više potpuna aplikacija za komunikaciju.

Još uvek se ne vidi nikakva direktna monetizacija. Ali što ljudi više koriste Snapchat, počeće da priećuju reklame u Live Stories i Discover kanalima.

U ovom trenutku, moglo bi se reći da Snapchat postaje društvena mreža sa temeljom na komunikacijama. Ako dodamo tu dinamičnost koju on nudi sa slikama, gifovima i efektima, može se očekivati i značajan rast tržišnog udela u odnosu na konkurenciju.

Više informacija potražite na techcrunch.com/2016/03/29/snapphone/

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,