Merač alkohola u krvi kao dodatak za telefon

Uz novi telefon obično dolaze i dodaci. Tu su standardni poput slušalica i telefona, ali postoje i oni koji se kupuju zasebno i nisu uobičajena stvar. Recimo merač alkohola u krvi koji se s telefonom spaja preko aplikacije.

PCPress.rs Image

Vreme praznika je tu, a to uključuje raznorazne proslave. Neki na tim zabavama konzumiraju alkoholna pića, pa dodaci za telefon kao što je BACtrack mogu da budu korisni. Uz pomoć njega korisnici mogu da shvate koliko telu treba da sagori različite vrste alkohola. Informacija o tome koliko je pića previše može da poboljša bezbednost u saobraćaju. Radi uz aplikaciju BACtrack u kojoj korisnik može da sačuva sva merenja.

Testiranja ukazuju da je ova spravica prilično tačna, a pored uticaja koju može da ima na bezbednost na putevima može da pomogne i u razumevanju toga koliko alkohol ostaje u organizmu i kako utiče na zdravlje. Iako se tvrdi da je tačnost na solidnom nivou, zvanične institucije to još uvek nisu potvrdile, pa se vozačima ne preporučuje da se oslanjaju na BACtrack.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,