BIZIT plus

Mercedes-Benz implementira Siri u A klasu

PCPress.rs ImagePerjanica nemačke auto industrije, Mercedes-Benz, objavio je da će ubuduće u A klasu instalirati „inteligentnog asistenta“ Siri, koji je promovisan prošlog oktobra u Apple mobilnom telefonu iPhone 4S. Integracija će biti u core sistemu automobila.

Koncept korisničkog okruženja vozača A klase je pažljivo osmišljen i doprineće znatno manjem skretanju pažnje s puta. Zahvaljujući „Digital DriveStyle App“ i „Drive Kit Plus for the Apple iPhone“ programima, vozaču će biti lako dostupni svi sadržaji telefona, jer će biti prikazani na ekranu vozila. Kontrola i upravljanje sadržajem biće preko upravljačkog točka kraj ručice menjača.

Integracija programa koji razume izgovorene komande doprineće lakše slanje i primanje poruka, biranje pesama, proveru vremenske prognoze, pristup Facebook-u i Twitter-u, i sve to već od najosnovnijeg audio sistema. U isto vreme, iPhone baterija će se puniti preko akumulatora automobila.

Novi infotainment sistem biće zvanično predstavljen na Sajmu automobile u Ženevi, sredinom marta, a od jeseni će se naći u većim automobilima B, C i E klase.

Izvor: Daimler

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,