Messenger dobio dark mode

Nekoliko dana nakon što je dark mode za Facebook Messenger obelodanjen na Reddit-u, društvena mreža je ažurirala aplikaciju za iOS i Android. Za sada ga možete omogućiti samo slanjem emotikona polumeseca iz aplikacije u postojeći chat ili kreiranjem novog za ove potrebe. Ukoliko osoba kojoj ste poslali polumesec takođe želi da podesi dark mode, ne mora iznova da šalje emotikon već može da iskoristi taj koji ste vi poslali.

PCPress.rs Image

Ovo je pametan podvig od strane Facebooka kako bi naterao korisnike da aktivno razgovaraju, umesto da jednostavno aktiviraju režim preko postavki, u vreme kada se suočavaju sa povećanom konkurencijom rivala kao što je TikTok. Messenger je takođe prva Facebook-ova aplikacija (tu su još Instagram i WhatsApp) koja je zvanično dobila dark mode.

„Messenger-ov dark mode obezbeđuje manju osvetljenost dok zadržava kontrast i živopisnost“, piše Facebook u svom blog postu. „Dark mode smanjuje odsjaj vašeg telefona za upotrebu u uslovima slabog osvetljenja, tako da možete koristiti Messenger funkcije koje volite bez obzira kada i gde se nalazite.“ Iz Facebook-a obećavaju da će funkcija postati dostupna preko taba za podešavanja u bliskoj budućnosti.

Pročitajte i:  Facebook menja svoju ciljnu grupu

Facebook je prvi put objavio dark mode u oktobru u sklopu Messenger 4 ažuriranja, za koji je rekao da će se odvijati u fazama. Revizija je prvenstveno usmerena na rasterećivanje aplikacije smanjenjem broja tabova sa devet na tri, uključujući Chats tab za sve vaše razgovore, People tab na koji možete da vidite ko je na mreži i Discover tab za povezivanje sa kompanijama. Prošlog meseca, Messenger je takođe predstavio unsend opciju za poruke tokom 10-minutnog perioda.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: