BIZIT plus

Meta ažurira svoju politiku privatnosti

Milioni korisnika Meta proizvoda, uključujući Facebook i Instagram, treba uskoro da prime obaveštenja o ažuriranim politikama privatnosti kompanije. Meta kaže da su promene osmišljene da olakšaju razumevanje načina na koji se koriste informacije klijenata. Kompaniju su ranije kritikovali regulatori i aktivisti zbog korišćenja podataka kupaca. WhatsApp i neki drugi proizvodi nisu obuhvaćeni ažuriranjem.

PCPress.rs Image

Meta uvodi dve promene u vezi kontrole obrade informacija

Meta kaže da im promene neće dozvoliti da prikupljaju, koriste ili dele vaše podatke na nove načine. Postoje, međutim, dve promene u načinu na koji korisnici mogu da kontrolišu kako se njihove informacije obrađuju. Novo podešavanje će ljudima dati veću kontrolu nad tim ko podrazumevano može da vidi njihove postove. A postojeće kontrole nad tim koje reklame korisnici mogu da vide su objedinjene u jedan interfejs. Kompanija takođe ažurira svoje uslove korišćenja usluge.

Kompanija smatra da ova promena pruža više detalja o vrstama trećih strana sa kojima deli i prima informacije i kako se podaci dele između njegovih proizvoda. Korisnici ne moraju ništa da urade kao odgovor na ažuriranja politike da bi nastavili da koriste Meta proizvode, ali kompanija kaže da ljudi koji ne žele da prihvate promene slobodno mogu da napuste korišćenje njihovih aplikacija.

Pročitajte i:  Meta istražuje slušalice sa AI kamerama

Vlasnik Facebook-a je u februaru upozorio da će “regulatorni udari” verovatno uticati na budući rast. U martu, kompanija je kažnjena sa 17 miliona evra zbog kršenja zakona EU o privatnosti podataka 2018. godine. Meta je za sada odbila da komentariše ceo slučaj i u vezi sa optužbom protiv Marka Zakerberga, zbog curenja podataka 2016. godine i prodavanja informacija kompaniji Cabridge Analytics.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: