Meta promoviše Threads postove na Facebook-u

Meta počinje da pojačava svoju taktiku hakovanja rasta za Threads u pokušaju da poveća angažovanje na Twitter konkurentu. Društvena mreža promoviše svoju najnoviju aplikaciju unakrsnim objavom objava Threads na Facebook feedovima korisnika, potvrdila je kompanija u ponedeljak.

PCPress.rs Image

Poznato ponašanje kompanije Meta

To je poznat potez za Metu, koja redovno koristi Facebook feed za promovisanje novih funkcija, uključujući one iz drugih aplikacija. Kompanija je godinama ubacivala Instagram Reels u preporuke u Facebook feedovima, a takođe omogućava preduzećima na WhatsApp-u da kupuju oglase koji se pojavljuju u Facebook feedovima. Ali za razliku od tih napora, čini se da promocije Threads na Facebooku nisu opcione.

„Pokrenuli smo ažuriranje kako bismo olakšali ljudima da vide najnoviji sadržaj iz Threads-a direktno na Facebook-u i Instagram-u“, napisala je kompanija u odgovoru korisniku Threads-a koji je pitao kako da svoje objave zadrže van Facebook-a.

Meta je počela da testira promociju Threads postova na Instagramu u avgustu, ali se čini da je potez da se objave na Facebook-u bez obezbeđivanja funkcije za odustajanje više kontroverzan. Neki korisnici ističu da koriste Threads mnogo drugačije od Facebook-a i možda ne žele da se njihovi postovi u Threads stavljaju pred njihove Facebook prijatelje.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Kompanija je ranije nagovestila da će jednog dana koristiti svoje mnogo veće aplikacije da pokuša da poboljša Threads. Kada je Threads dostigao 100 miliona registracija ubrzo nakon što je lansiran, Mark Zakerberg je primetio da se rast dogodio sa „uglavnom organskom potražnjom“ i da kompanija „još nije čak ni uključila mnoge promocije“.

Međutim, inicijalni eksplozivni rast Threads-a pokazao se kratkotrajnim, a angažman je znatno opao u nedeljama koje su usledile. Anegdotski, usluga je mnogo življa poslednjih nedelja, a preuzimanja su ponovo počela da rastu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: