Tinder: Prijatelji i porodica od sada će moći da preporuče “match”

Često se kaže da je romantičnim partnerima potrebno odobrenje prijatelja i porodice. Ali sada aplikacija za upoznavanje Tinder ide korak dalje, omogućavajući prijateljima i porodici korisnika da preporuče potencijalna podudaranja.

PCPress.rs Image

Predlaganje od strane porodice, kao nekada

U okviru funkcije Tinder Matchmaker, korisnici će moći da daju drugima pristup svojim nalozima na 24 sata kako bi mogli da predlažu lajkove. Tinder kaže da je zabavljanje „timski sport“, ali stručnjak za sastanke upozorava da bi to moglo ugroziti privatnost.

Nije neuobičajeno razgovarati o svajpovima ili potencijalnim poklapanjima sa prijateljima u stvarnom životu, ili čak davati telefon nekom drugom da neko vreme obavlja svajpovanje. Funkcija Matchmaker šalje profile grupi odabranih ljudi, koje je odabrao korisnik, kako bi mogli da skroluju kroz profile i daju svoje mišljenje. Ova grupa ne može da lajkuje ili da odbije potencijalna podudaranja, ali može da daje preporuke.

Ova funkcija će prvo biti predstavljena u 15 zemalja, uključujući Veliku Britaniju, SAD i Australiju, pre nego što postane globalna za nekoliko meseci. Stručnjak za sastanke i provodadžija Sara Luiz Rajan kaže da je njena jedina nesigurnost u vezi sa novom funkcijom činjenica da se profil jedne osobe može digitalno deliti sa drugim ljudima.

Pročitajte i:  Tinder otežava dobijanje plave verifikacione oznake 

Ova funkcija znači da do 15 ljudi može da vidi profil bez potrebe da se prijave na Tinder da bi to uradili. Međutim, gospođa Rajan je rekla da Tinder generalno ima dobru evidenciju o privatnosti podataka. Kompanija je 2016. godine rekla da će preispitati svoju politiku privatnosti podataka nakon što je optužena za prikupljanje privatnih podataka korisnika bez izričitog pristanka.

U februaru 2023. Tinder je objavio „inkognito režim“, koji prikazuje profile korisnika samo onima koji su im se već svideli, za pretplatnike koji plaćaju. Gospođa Rajan je istakla da je provodadžisanje za prijatelje i porodicu uobičajeno u mnogim zajednicama, budući da je i sama radila sa Jevrejima i Sikima.

Autsajderi bi možda mogli da daju objektivniji pogled na potencijalne spojeve, dodala je ona, iako bi previše mišljenja moglo da “zamagli nečiju procenu”.

Aplikacija za sastanke Hinge pokrenula je sličnu funkciju 2017. godine, ali je sada ugašena. Hinge je u potpunom vlasništvu Match Group, Tinderove matične kompanije, od 2019. godine.

Pročitajte i:  Google dodaje ocene uz nove AI alate za kupce 

U međuvremenu, rivalska aplikacija za upoznavanje Bumble ima funkciju gde se pojedinačni profili mogu deliti sa prijateljima van aplikacije.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: