Meta testira end-to-end enkripciju za Messenger

Meta već dugo radi na end-to-end enkripciji za Messenger, ali do sada je samo WhatsApp podrazumevano uključio funkciju privatnosti. Kompanija je navela da će početi da testira podrazumevane end-to-end šifrovane razgovore za odabrane korisnike na Messenger-u.

Meta testira end-to-end enkripciju za Messenger

Meta pokreće novu bezbednosnu funkciju Code Verify

Kompanija takođe testira bezbedno skladištenje za šifrovane razgovore, što korisnicima daje pristup njihovoj istoriji razgovora u slučaju da izgube telefon ili žele da ga vrate na novi uređaj. Da bi mogli da pristupe svojim rezervnim kopijama putem sigurnosnog skladišta, korisnici će morati da kreiraju PIN ili generišu kodove koje će potom morati da sačuvaju. Uz to, korisnici takođe mogu da odluče da koriste usluge u cloud-u za vraćanje razgovora. Meta će takođe početi da testira bezbedno skladište ove nedelje, ali samo na Android-u i iOS-u.

Drugi testovi koje Meta pokreće u narednim nedeljama uključuju dovođenje redovnih funkcija Messenger-a u end-to-end šifrovane razgovore. On će testirati mogućnost poništavanja slanja poruka i slanja odgovora na Facebook priče kao šifrovane razgovore, a takođe planira da uvede end-to-end šifrovane pozive na karticu Calls na Messenger-u. Pored toga, Meta pokreće novu bezbednosnu funkciju pod nazivom Code Verify, koja je proširenje pretraživača otvorenog koda za Chrome, Firefox i Microsoft Edge.

Pročitajte i:  Meta donosi nove postavke na Instagram i Threads servisima

Kompanija takođe povlači Messenger-ova vanish mode ćaskanja, ali će zadržati funkciju nestajanja poruka. Što se tiče Instagram-a, Meta proširuje tekuća testiranja za end-to-end šifrovane poruke i pozive. Sve ovo je deo Meta-inih priprema ka putu globalnog uvođenja podrazumevane end-to-end enkripcije za poruke i pozive na svojim uslugama.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,