Tesla povećava cenu softvera za FSD

Trenutna cena od 12.000 dolara važiće za porudžbine pre 5. septembra.

PCPress.rs Image

Nekada 5.000 sada 15.000 dolara

Po drugi put ove godine, Tesla povećava cenu za svoju funkciju “potpune samovožnje” (FSD).

Elon Musk je kao i obično u tvitu naveo da će se početni troškovi softvera za FSD povećati na 15.000 dolara 5. septembra. Trenutna cena od 12.000 dolara važiće za porudžbine pre tog datuma, ali će se ta vozila isporučiti kasnije.

„Imajte na umu da možete nadograditi svoj automobil na FSD za 2 minuta preko aplikacije Tesla“, dodao je Musk. On nije rekao da li će Tesla povećati cenu svojih pretplatničkih programa za FSD. U zavisnosti od trenutnih mogućnosti autopilota određenog vozila, dodavanje softvera trenutno košta čak 199 dolara mesečno.

Kompanija je tokom godina konstantno povećavala cenu za FSD. Kada je kompanija prvi put počela da nudi FSD kao odvojenu opciju od Autopilota, potrošače je to koštalo 5.000 dolara za dodavanje softvera tokom konfiguracije i 7.000 dolara nakon isporuke.

Pročitajte i:  Tesla okončava dugotrajni pravni spor zbog rasne diskriminacije sa bivšim zaposlenim 

Početkom godine, cena FSD-a je porasla sa 10.000 dolara na 12.000 dolara. Međutim, Musk je još u julu najavio povećanje cene za FSD. Tada je rekao da je cena za softver „smešno jeftina“. Musk je naveo da je vrednost FSD-a izuzetno visoka i da je većina ljudi je ne razume dobro“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: