Metalni novčanik zaustavlja RFID lopove

Zippo, poznati proizvođač upaljača, predstavio je pravi mali džepni sef od nerđajučeg čelika. Zvuči besmisleno? Ne, ako imate platnu karticu ili bilo šta drugo što koristi RFID tagove, koje lopovi mogu da očitaju sa sve veće udaljenosti.

PCPress.rs Image

Zippo Wallet je u suštini običan novčanik, ali u metalnom kućištu. Sklopljen, izgleda vrlo privlačno (i neobično za novčanik), ali mnogo je važnije to što metalno kućište sprečava prodor elekromagnetnih talasa u unutrašnjost.  Zašto je to važno? Zato što RFID tehnologija (Radio-Frequency Identification, identifikacija pomoću visokih frekvencija) koristi elektromagnetne talase za beskontaktno čitanje zapisa koji se sve češće nalaze na platnim karticama, a oblast primene je u ekspanziji.

Do opreme za čitanje RFID tagova je relativno lako doći, a postoje i čitači koji mogu da pročitaju tagove i sa daljine veće od metra. High-Tech lopovi koriste ove čitače i pomoću njih očitavaju podatke kartica prolaznika koji su u dometu. Šta posle rade sa tim podacima – možete i sami da pretpostavite, ali ako nisu dovoljno zaštićeni (a često nisu), žrtva može da ima velike probleme.

Pročitajte i:  Vaša bezbednost je uvek na sigurnom uz Samsung Galaxy kontrolnu tablu za privatnost i bezbednost

Metalno kućište vrlo efikasno blokira elektromanetene talase i rešava vas ovakvih briga. Sigurnost sadržaja novčanika koštaće vas pedeset dolara – toliko košta Zippo Wallet – potražite ga na www.zippo.com.

PCPress.rs Image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: Mashable

 

Facebook komentari: