Microsoft beleži porast profita

Microsoft je izvestio da je njegov profit porastao za 20% u prvom kvartalu.

PCPress.rs Image

Microsoft je u četvrtak saopštio da je njegov profit porastao za 20% u periodu januar-mart jer pokušava da se pozicionira kao lider u primeni tehnologije veštačke inteligencije kako bi radna mesta bila produktivnija.

Tokom poslednjih tri kvartala Microsoft beleži poraste. Za sada se ne navodi koliko kompanija zarađuje zahvaljujući AI proizvodima, ali je jasno da ovi proizvodi imaju značajan uticaj na poslovanje. Kvartalni prihod od Microsoft poslovnog segmenta porastao je za 21% u odnosu na prošli kavrtal januar-mart.

Micosoft AI proizvodi se u velikoj meri oslanjaju na njegova ulaganja vredna više milijardi dolara u OpenAi i ChatGPT. Microsoft je predstavio novi set AI jezika i ostvario saradnju sa drugim start-up kompanijama kako bi ponudio različite sisteme AI preko svoje platforme za računarstvo u oblaku.

Iako Microsoft nastavlja da gradi entuzijazam za budućnost vođenu AI i dalje ima izazove da ojača svoje stare računarske usluge. Federalni odbor za bezbednost je objavio oštar izveštaj tokom aprila ukazujući na greške tehnološkog gigatna koje su pružile mogućnost kineksim sajber operaterima da provale u naloge e-pošte visokih američkih zvaničnika.

Microsoft bezbednosna kultura nije adekvatna i zahteva revizuju.

Kako god bilo akcije Microsofta porasle su za 4% tokom ove nedelje, a očekuje se da će ova kompanija tek ulagati u izgradnju infrastrukture i pokretanje AI sistema.

Izvor: abcnesw.go.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *