ERP 2024

Microsoft: Besplatna procena bezbednosti sajta učesnika Sinergije 09

PCPress-Sinergija-Netwotk-Security Kompanija Microsoft Software će u saradnji sa partnerskom firmom Network Security Solutions pokloniti osnovnu procenu bezbednosti sajta svim zainteresovanim firmama – učesnicama Sinergije 09, bez obzira na broj prijavljenih posetilaca najpoznatije IT konferencije. Konsultanti firme Network Security Solutions će primenom hakerskih metoda testirati bezbednost web sajta zaintersovanog klijenta u odnosu na OWASP TOP 10 listu (OWASP je Open Web Application Security Project, organizacija koja se bavi unapređivanjem bezbednosti sajtova).

Verovatnoća da postoje bezbednosni propusti je oko 90 odsto ukoliko sajt sadrži bilo šta osim statičkog HTML. Bezbednosni propusti u web aplikacijama mogu imati za posledicu gubitak intelektualne svojine i podataka vlasnika sajta, kao i negativan uticaj na imidž kompanije, ali i prestanak izvršenja servisa i brojne druge sistemske, finansijske i zakonske posledice. Na osnovu istraživanja SANS instituta, više od 60 odsto napada uočenih na Internetu su napadi na web aplikacije, a utvrđeno je i da preko 90 odsto web site-ova ima jedan ili više propusta sa OWASP TOP 10 liste.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Više informacija na ovu temu, kao i link za registraciju za besplatnu procenu web sajta možete naći na web stranici Sinergije 09: https://www.mssinergija.net/vesti.aspx

Firma koja želi besplatnu procenu bezbednosti sajta mora da ima bar jednog registrovanog učesnika Sinergije 09, pa požurite da se registrujete pod povoljnim uslovima, koristeći PC Press promo kod I9B0C uz koji dobijate i vredne poklone.

PC Press

Facebook komentari: