Microsoft će ovog leta objaviti Cloud PC servis

Uz vest da Microsoft radi na novoj prodavnici za Windows 10, dolazi i izveštaj koji se odnosi na njegovu uslugu Cloud PC. Nova aplikacija pojaviće se na gotovo svim uređajima sa Windows 10 operativnim sistemom ovog leta, u junu ili početkom jula.

Microsoft će ovog leta objaviti Cloud PC servis.

Cloud PC servisu omogućen pristup sa svih uređaja

Pomoću Cloud PC-a korisnici će moći da pristupite Windows sistemu sa više uređaja i da koriste softvere poput Microsoft Office-a. To bi moglo olakšati onima koji često prelaze sa jednog uređaja na drugi i žele pristupiti istom desktopu bilo gde. Mnoge kompanije bi takođe imale mnoge prednosti uvođenjem Cloud PC servisa, gde bi podesile osnovne hardvere zaposlenih i upravljale njihovim Windows 10 mrežama.

Microsoft će prodavati svoju uslugu kao Microsoft 365 iskustvo i cena će biti paušalna po korisniku. Raniji izveštaji sugerisali su da će postojati različiti nivoi cena za Cloud PC, u zavisnosti od procesora, memorije i potrebe za skladištenjem. Ako je najavljeni vremenski okvir za pokretanje Cloud PC-a tačan, usluga bi krenula sa radom neposredno pre Microsoft Inspire partner konferencije, koja je zakazana za sredinu jula.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Izvor: Engadget

Facebook komentari: