Microsoft Copilot stiže i na Windows 10 operativni sistem

Počev od Windows 10 verzije 22H2, koja će uskoro biti dostupna korisnicima Microsoft Windows Insider programa, ovaj operativni sistem će dobiti Copilot funkcionalnost koja postoji u Windows-u 11. Korisnici će moći da postavljaju pitanja Copilot-u, da komuniciraju sa njim glasom ili kucanjem poruka…

PCPress.rs Image

Neke stvari će ipak biti rezervisane samo za Windows 11. Copilot na Windows-u 10 (bar za sada) neće moći da preuzima akcije kao što su podešavanje parametara, ili pokretanje aplikacija. U jednom blog postu, Microsoft je naveo da će ove funkcionalnosti biti dostupne u nekom od narednih ažuriranja Windows-a 10.

Zašto se kompanija odlučila da implementira Copilot na Windows 10? Odgovor je u broju računara koji i dalje aktivno koriste ovaj sistem. Windows 10 na mesečnom nivou aktivno upotrebljava oko milijardu korisnika, što je dva i po puta više od aktivnih Windows 11 korisnika (oko 400 miliona).

Copilot će biti dostupan na Windows 10 Home i Windows 10 Pro verzijama OS-a, a zahtevaće minimalno 4 GB RAM-a i 720p displej. Enterprise i Education verzije neće biti obuhvaćene. Takođe, Copilot neće moći da upotrebljavaju korisnici u Evropi, već će on biti dostupan samo na Windows 10 uređaje u Severnoj Americi i delovima Azije i Južne Amerike. Microsoft je naveo da će tokom vremena ova funkcionalnost postajati dostupna i na drugim tržištima.

Pročitajte i:  Novi AI planovi Microsoft-a - pretvaranje korisnika u crtanu animaciju

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,