BIZIT plus

Audi je napravio električni planinski bicikl

Dizajneri navode da se koncept oslanja na model RS Q e-tron, bolid sa relija Dakar.

PCPress.rs Image

Model je razvijen je u saradnji s italijanskim proizvođačem

Audi je najnoviji proizvođač automobila koji se upustio u prizvodnju vrhunskih električnih bicikli. Kompanija je predstavila električni planinski bicikl koji je pruzeo dizajnerske osobine RS Q E-tron E2 električnog Dakar reli modela a istovremeno poseduje vrhunske specifikacije.

Model je razvijen je u saradnji s italijanskim proizvođačem. Fantic se pominje kao partner, a pogon čini Brose S-MAG 36V elektromotor snage 250W, koji pruža 90 Nm obrtnog momenta. Baterija je Fantic-ova kapaciteta 720 Wh.

Iako Audi nije naveo maksimalnu brzinu ili domet u ovoj fazi, agregat je definitivno veći od Bash/Mtn jedinice koju proizvodi Bosch od 529 Wh, koja obezbeđuje domet između 48km i 152km u zavisnosti od uslova. Kao i drugi električni bicikli, Audi-jev model ima četiri nivoa električne pomoći u rasponu od blagog Eco do potpunog Boost režima.

Komponente pogona su Sram GX Eagle, točkovi Mavic E-Deemax, pneumatici Vittoria, dok je ram bicikla od aluminijuma, a detalji su izrađeni od ugljeničnih vlakana. Zadnja guma je veličine 69cm, a prednja 73 cm.

Električni planinski bicikl dolazi u tri veličine. Bicikl je dostupan kao model “ograničenog broja” po ceni od oko 10.200 dolara u Velikoj Britaniji. To ga otprilike stavlja u rang sa Porsche-ovim eBike Sport-om čije cena iznosi 10.700 dolara.

Velika baterija, dobro poznati delovi i Audi-jev dizajn. Međutim, imati Audi-jev znak na biciklu znači da je potrebno izdvojiti jako puno novca.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: