Microsoft Edge pod velikim kritikama

Microsoft je na udaru kritika nakon što je najavio planove za ugrađenu funkciju „buy now pay later“ u svom web pretraživaču Edge. Takve šeme omogućavaju kupcima da podele plaćanja na manje delove tokom vremena. Međutim, postoji rizik da bi korisnici mogli da uđu u dugove.

Microsoft Edge pod velikim kritikama

Microsoft uvodi funkciju koja je veoma popularna među kupcima

Microsoft je dodao jednog provajdera na stranicu za plaćanje na sajtovima za kupovinu kao podrazumevanu opciju plaćanja.
Korisnici su, međutim, optužili Microsoft da pokušava da zaradi. Nova funkcija ubacuje opciju plaćanja Microsoft Edge-u tako što se pojavljuje kao način plaćanja pored polja kreditne kartice pri kupovini. Integriše se sa Zip-ovim sistemom plaćanja kako bi se svaka kupovina između 35 i 1.000 dolara podelila na četiri plaćanja tokom šest nedelja.

Kompanija je navela da se nova funkcija reklamira jer korisnicima omogućava kupovinu unapred. Iako su opcije „buy now pay later“ veoma popularne među kupcima, ova industrija nailazi na brojne kontroverze. U Velikoj Britaniji, Citizens Advice je upozorio korisnike da ne troše više nego što zaista mogu da priušte, i da se uvere da razumeju za šta se prijavljuju. U SAD-u, Credit Karma sugeriše da je više od 34% ljudi koji koriste ovu vrstu plaćanja. 72% onih koji su propustili jednu uplatu veruje da je to pogodilo njihov kreditni rezultat.

Pročitajte i:  Microsoft Edge dobija još jedan alat veštačke inteligencije, ali ovaj možda zaista upotrebljiv 

Izvor: BBC

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: