Microsoft: ESL Assistant

MS-ESL-Assistant-1 Well, well, well… Koliko često morate da napišete nešto na engleskom jeziku, a baš vam se ne piše. Nezgodno vam je da tražite pomoć, još nezgodnije da neko pročita mešto što ste nepravilno napisali, a najnezgodnije je ako te greške prouzrokuju nedovoljno (ili čak pogrešno) razumevanje.

Microsoft Research grupa radi na projektu ESL Assistant (English as a Second Language) koji treba da pomogne svima kojima engleski nije maternji jezik.

Princip provere je veoma prost i oslanja se na novi Microsoft-ov pretraživač Bing. Ukoliko zatražite proveru engleskog teksta koji ste napisali, online ESL servis će potražiti pomoć Bing-a i pretražiti ogromnu bazu tekstova koje pretraživač sadrži. Statistički će pretražiti tekstove prema uzorku rečenice koju proveravate i ponuditi vam najčešće korišćene formulacije koje “liče” na vašu rečenicu uz predlog ispravki koje se (za sada) najčešće odnose na upotrebu članova ili odgovarajućih priloga i predloga.

MS-ESL-Assistant-2 ESL Assistant je još uvek u beta fazi, intenzivno uči fraze i analizira ogromne količine teksta da bi dostigao veći stepen efikasnosti, ali može vam biti zanimljivo da ga isprobate na ESL sajtu ili u obliku plugin-a za Outlook 2007.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Fokus trenutnih istraživanja je na najčešćim greškama koje prave stanovnici Dalekog Istoka, ali nadamo se da će i naš region doći na red.

PC Press

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,