BlogOpen uživo preko Interneta

PCPress.rs ImageU sklopu direktnih prenosa sa E-tvrđave 09 koje realizuje eTV pre svog portala www.live-e.tv. Ovo je druga E-tvrđava, manifestacija koja promoviše Internet, preduzetništvo, slobodan softver, multimedijalnu umetnost i tehnološke inovacije, a održava se od 3. do 5. septembra u rovovima Niške tvrđave.

Ove godine se BlogOpen, tradicionalno okupljanje blogera iz Srbije i regiona, održava u sklopu E-tvrđave, a svi koji nisu u prilici da predavanja čuju na licu mesta, moći će da ih isprate uživo preko Interneta. Danas i sutra od 16 časova na adresi www.live-e.tv/live-streaming biće realizovan direktan strim iz Niša.

Prvi BlogOpen održan je 2007. godine i od tada se svake godine održava u drugom mestu. Preko Pančeva, Novog Sada i, prošle godine, Bora – BO je stigao do Niša i rovova Niške tvrđave. Očekuje se da će i ove godine nekoliko stotina blogera čuti zanimljiva predavanja, ali da će prvenstveno uživati u offline druženju i upoznavanju i izvan cybersfere.

Član upravnog odbora E-tvrđave Vladimir Ilić rekao je: "Prošlogodišnji festival, iako prvi po redu, privukao je veliku medijsku i stručnu pažnju. Mnogi mediji su ovaj festival proglasili za najorginalniji događaj u 2008. godine." Ilić je naglasio da je cilj E-tvrđave da okupi mlade ljude koji će na ovom festivalu imati priliku da nauče nešto novo i iskažu svoju kreativnost kroz mnoge sadržaje. "Internet, kao jedan od boljih izuma na našoj planeti, doprineo je unapređenju i učinio da svi ljudi postanu jednaki i slobodni. To je fenomen koji se širi neverovatnom brzinom u sve pore društva i uskoro će promeniti naše živote. Naš cilj je da ukažemo i približimo ovu revolucionarnu pojavu široj javnosti", dodao je on.

Pročitajte i:  DIDS 2024 - Budućnost je… sada!

E-tvrđava je jedinstven Internet festival u Srbiji koji teži da postane jedan od brendova grada Niša. Simbolično, rovovi na Niškoj tvrđavi će tako biti mesto gde se održavaju i dobijaju kreativne bitke.


Prenos manifestacije BlogOpen09 koji obezbeđuje kompanija
www.live-e.tv
možete da pratite i na našem sajtu


Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,