Računari i Galaksija

Microsoft i Alibaba će izgraditi sistem za borbu protiv piraterije na Ethereumu

Američki softverski gigant Microsoft želi da razvije mere protiv piraterije na Ethereumu koristeći istraživanje kineskog internet giganta Alibabe i Univerziteta Carnegie Mellon.

PCPress.rs Image

Novi sistem je nazvan „Argus“

U partnerstvu sa Alibabom i Carnegie Mellon, Microsoft kaže da će se novi sistem – nazvan „Argus“ – izvoditi na javnom blockchainu, dok će informatori o piratstvu ostati anonimni. Prema Microsoftu, postizanje ravnoteže između privatnosti i transparentnosti bio je jedan od glavnih izazova razvoja takve mreže. Koristeći mehanizam „proof of leakage“, Argus će dozvoliti da se piratski sadržaj prati do originalnog izvora pomoću watermark algoritma, što znači da ne postoji mogućnost da se isti materijal prijavi više puta, a da ga zapravo ne posedujete.

Odgovarajući na zabrinutost zbog visokih transakcionih troškova ili „taksi za gas“ koje su mučile Ethereum mrežu, tim je optimizovao nekoliko kriptografskih operacija kako bi „osigurao da se troškovi izveštavanja o pirateriji smanje”. Microsoft je godinama bio žrtva softverske piraterije. 2018. godine, tadašnji izvršni direktor Steve Ballmer požalio se da je samo 1% kompanija u Kini koje koriste Microsoft Office platilo za to, što je kompaniju iz Sijetla koštalo 10 milijardi dolara gubitka godišnje.

Pročitajte i:  Microsoft će dodati e-commerce mogućnost u Teams aplikaciju

Alibabino internetsko tržište Taobao, naišlo je na problem druge vrste, jer je stavljeno na U.S. Trade Representative office’s blacklistu za prodaju krivotvorenih artikala. Grupa Ant, Alibabina fintech podružnica, rangirana je među vodeća kineska industrijska preduzeća 2020. godine i bila je uveliko uključena u razvoj blockchaina, kao i u projekat digitalne valute kineske centralne banke, e-CNI. U maju je Microsoft najavio partnerstvo sa Intelom radi stvaranja funkcije za otkrivanje pretnji čiji je cilj sprečavanje zlonamernog softvera za kripto-krađu.

Izvor: Forkast.news

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,