Data centri 2024

Microsoft i Velika Britanija počeli sa pregovorima oko akvizicije Activision-a

Američki savezni sudija odbio je zahtev Federalne trgovinske komisije za preliminarnu zabranu da spreči Microsoft da kupi Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara. Uprava za konkurenciju i tržišta Ujedinjenog Kraljevstva rekli su da su pristali da preuzmu slučaj kako bi pregovarali o kompromisu.

PCPress.rs Image

Nastavak pregovora 28. jula

CMA je saopštio da će blokirati Microsoft-ovu ponudu za kupovinu Activision Blizzard-a krajem aprila. U to vreme, regulator je tvrdio da bi taj dogovor naškodio rastućem tržištu igara u cloud-u stvaranjem monopolskog igrača u Microsoft-u. Dodaje se, ako bi akvizicija krenula napred kako je planirano, Microsoft bi imao podsticaj da zadrži Activision Blizzard igre od konkurenata i značajno oslabi konkurenciju na ovom važnom rastućem tržištu.

Microsoft je planirao da ospori tu odluku, preliminarnim saslušanjem pred Žalbenim sudom za konkurenciju, telom koje razmatra žalbe na odluke CMA, zakazanom za 28. jul. Microsoft i Activision su se složili sa CMA da bi obustavljanje sudskog spora u UK bio u javnom interesu i sve strane su u tom smislu podnele zajedničku odluku Apelacionom sudu za konkurenciju. CAT još uvek treba da dozvoli dvema stranama da pregovaraju, ali je veća verovatnoća da će Tribunal dati pečat na zahtev.

Pročitajte i:  Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,