BIZIT plus

Microsoft integriše ChatGPT tehnologiju u Bing

Internet pretraživač Bing mogao bi da predstavlja rezultate pretrage korisnicima na prijateljski i intuitivniji način.

PCPress.rs Image

Microsoft je uložio milijardu dolara u OpenAI još 2019. godine

Microsoft-ov pretraživač Bing uskoro bi mogao da postane još više prilagođen potrebama korisnika. Prema izveštajima, The Information-a, tehnološki gigant planira da ugradi OpenAI softver koji pokreće ChatGPT u Bing. Kompanija se nada da će to pomoći Bing-u da sustigne Google i postane njegov najveći konkurent.

Microsoft je uložio milijardu dolara u OpenAI još 2019. godine. Kompanija OpenAI osnovana je 2015.godine. U osnivanju kompanije je učestvovao Elon Musk. Prema izveštajima, The Information-a početna investicija Microsoft-a uključivala je sporazum o integrisanju nekih aspekata GPT-a u Bing.

OpenAI je razvio GPT kao jezički model koji koristi duboko učenje za generisanje tekstualnih odgovora. Krajem prošle godine pokrenut je program pod nazivom ChatGPT koji je brzo postao popularan zbog svoje sposobnosti da pruža odgovore koji izgledaju kao da su ih napisali ljudi. Takođe, nastavnici su izrazili zabrinutost za alat koji se lako može koristiti u školama za varanje. Oni koji su isprobali alat ocenjuju ga odličnim ocenama. ChatGPT je za sada besplatan, ali OpenAI namerava da naplaćuje njegovu upotrebu u budućnosti.

Pročitajte i:  Microsoft Teams, Word, Excel i još mnogo toga dolaze u Apple-ov Vision Pro  

Šta bi GPT integracija značila za Bing, u ovom trenutku nije jasno.  Microsoft će za sada i dalje koristiti sopstvenu tehnologiju pretraživača. Međutim, prema izveštajima The Information-a to bi moglo pomoći Bing-u da predstavi rezultate korisnicima na prijateljski način.

Prema izveštajima izvor „upoznat sa Bing-ovim sistemima“ navodi da bi Microsoft mogao da koristi tehnologiju da predstavi rezultate pretrage kao pune odgovore sa izvorom informacija.

Kada Bing prikaze rezultate, GPT bi mogao da objasni njihovu relevantnost na smislen način. Takođe, tehnologija bi mogla da pomogne Bing-u da predloži bolje ključne reči ili ključne fraze korisnicima.

Prema izveštajima, Microsoft bi mogao da pokrene GPT integraciju već u martu tako da ćemo tada sigurno imati više informacija.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: