BIZIT plus

Meta kupila kompaniju Luxexcel

Meta ulaže još novca u metaverzum.

PCPress.rs Image

Kompanija nije otkrila finansijske uslove posla

Meta je kupila Luxexcel, holandski startap specijalizovan za pametne naočare. „Uzbuđeni smo što se tim Luxexcel-a pridružio Meti, produbljujući postojeće partnerstvo između dve kompanije“, naveo je portparol Mete.

Luxexcel  je osnovan 2009. godine, u početku se bavio proizvodnjom sočiva. Nedavno je kompanija stekla ime u prostoru proširene stvarnosti. Početkom 2021.godine kompanija se udružila sa kompanijom WaveOptics kako bi zajednički razvijali nove tehnologije. Prema izveštajima TechCrunch-a, postoje i informacije da je Luxexcel ranije radio sa Metom na razvoju naočara Project Aria AR.

Nova akvizicija kompanije dolazi u trenutku kada se Meta suočava sa regulatornim nadzorom od strane Federalne komisije za trgovinu zbog kupovine aplikacije Supernatural.

Komisija je tužila Metu u julu kako bi blokirala kupovinu. Meta se takođe suočava sa kritikama zbog toga koliko troši da bi unapredila svoje ambicije u metaverzumu. U oktobru, mesec dana pre nego što je kompanija otpustila 11.000 zaposlenih, Meta je investitorima rekla da je Reality Labs, njena jedinica za virtuelnu i proširenu stvarnost, izgubila više od 9 milijardi dolara u 2022.godini.

Pročitajte i:  Meta gasi Threads u Turskoj

Kompanija je ranije navela da predviđa da će operativni gubici kompanije verovatno „značajno porasti u odnosno na prethodnu godinu”.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: