Microsoft izbacio JavaScript Browser za Windows10 korisnike

Koristeći EdgeHTML endžin, koji se takođe koristi u Microsoft Edge-u, Redmond je izgradio open-source pregledač pod nazivom JavaScript Browser. Ovaj projekat je u stvari tutorijal koji demonstrira mogućnosti web platforme na Windows-u 10.JavaScript Browser pcpress

Evo jednog iznenađenja za vas. Korisnici novog operativnog sistema mogu pronaći ovaj pregledač na Windows Store-u, a njegov kod na GitHub-u.

Tokom proteklih meseci kompanija je bila posvećena poboljšavanju Microsoft Edge rendering endžina. Uz pomoć ovog endžina programerima je omogućeno da kreiraju svoje pregledače. Ovaj brauzer je napravljen pomoću JavaScript-a, HTML-a i CSS-a.

Ovaj JavaScript pregledač je pušten kako bi pokazao sve mogućnosti Windows-a 10 kao platforme. Funkcioniše kao bilo koja aplikacija na Windows-u 10, a namešten je da radi preko čitavog ekrana.

Ono što je “mana” je činjenica da je ova vrlo korisna funkcionalnost rezervisana samo za korisnike novog Windows-a, dok korisnici “osmica” nemaju zadovoljstvo da pronađu ovu opciju na Windows Store-u.

Šta ne podržava?

Imajte u vidu da je ovaj pregledač samo demonstrativnog karaktera, te ne podržava otvaranje tabova. Možete koristiti web samo u jednoj kartici. JavaScript Browser ima tek nekoliko podešavanja; ograničen je na opcije kao što je prikaz punog ekrana, čišćenje keša i dodavanje omiljenih lokacija. Ovaj pretraživač ne podržava Web dozvole, pretraživanje, ekstenzije, podršku za desni klik i developerske alate.

Pročitajte i:  Microsoft vas podseća da napustite lokalne naloge na Windows 10

Šta podržava?

Kad govorimo o onome što je prisutno na ovom (demonstrativnom) pregledaču, tu su karaktristike kao što su back i forward dugme, favicon podrška, Adress Bar za URL, Refresh opcija i Title bar i opcija za podršavanja.

U svom blogu o JavaScript Browser-u napisali su da su sa WebView kontrolom bili u mogućnosti da za samo jedno popodne kreiraju jednostavan pregledač, koristeći standardne web tehnologije i da se napred raduju onome što će korisnici Windows-a 10 izgraditi ovom novom opcijom.

Želite i vi da se okušate? Nađite JavaScript Browser na Windows Store-u, a kompletan source kod na GitHub-u.

Izvor: fossbytes.com 

 

Facebook komentari: